Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Rada města doporučí zastupitelstvu udělit Cenu města za rok 2018 Václavu Študlarovi

Cenu statutárního města za rok 2018 může získat Václav Študlar. V loňském roce se zasloužil o revitalizaci Solnice. Adepta jednohlasně schválila rada města a doporučí tak i budějckým zastupitelům na červnovém zasedání.

„Jednohlasně jsme schválili Václava Študlara, hlavního koordinátora a výkonného šéfa projektu revitalizace jednoho z nejvýznamnějších historických objektů v našem městě, Velké solnice. Objekt ze šestnáctého století na Piaristickém náměstí tvoří jednu z dominant města a byl celá desetiletí uzavřen, chátral a veřejnosti byl nepřístupný. Město marně usilovalo o rehabilitaci a otevření objektu, i když nikdy nebylo jeho vlastníkem,“ říká náměstek primátora Juraj Thoma.

Rekonstrukce Solnice začala na podzim 2017. Budova solnice nově slouží jako multifunkční čtyřpatrová budova s restaurací pro veřejnost, uzavřeným salónkem pro soukromé akce a výstavním prostorem. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky Solnice, Cena města, Juraj Thoma, Piaristické náměstí, rada obce

Rada města doporučí zastupitelstvu udělit Cenu města za rok 2018 Václavu Študlarovi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.