Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lyžařské areály na jihu Čech jsou stále otevřené

Poslední dny lyžování mohou využít návštěvníci větších horských středisek v Jihočeském kraji. Areály Lipno a Zadov předpokládají, že provoz udrží do konce března. Hochficht na česko-rakouské hranici Šumavy se se sezonou rozloučí už o víkendu.

Hochficht ukončí v neděli provoz i přesto, že na sjezdovkách leží až 90 centimetrů sněhu. „Lepší počasí na závěr letošní lyžařské sezóny jsme si ani nemohli přát. V noci mráz a přes den krásné slunečné počasí s odpoledními teplotami přes stupňů Celsia. Díky nočnímu mrazu je lyžování po ránu i dopoledne velmi příjemné. Odpoledne sníh už měkne, ale vše vynahradí opalování v tričku na lehátku,“ uvedl ředitel skiareálu Hochficht Gerald Paschinger.

Vzhledem k jarnímu počasí návštěvníci Skiareálu Lipno v posledních dnech kombinují několik sportů. „Spousta hostů teď vyráží po lyžování na Stezku korunami stromů, kde se pomalu začíná probouzet les a také výhledy do okolí jsou fascinující. Milovníci cyklistiky si zase pochvalují, že už mohou vyrazit na oblíbenou jezerní cyklostezku. Lipno teď připomíná alpský ledovec, kde se na vrcholcích lyžuje a v údolí už probíhají letní aktivity,“ uvedl za středisko Vojen Smíšek.

Lyžařský areál Zadov původně uvažoval o tom, že o víkendu také ukončí provoz. Nyní se ale vedení rozhodlo, že sezonu o týden prodlouží. „Sněhu je dostatek a lidé také ještě mají zájem. Ve středu u nás bylo 300 až 400 lyžařů,“ řekl za zadovské středisko Petr Vondraš.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Jihočeský, Hochficht, Česko, lyžování, Vodní nádrž Lipno, Zadov, Jihočeský kraj, Šumava, lyžařské středisko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařské areály na jihu Čech jsou stále otevřené  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.