Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Slavnost Solnice Fest otevře jedinečnou restauraci s pivovarem

PR článek

Po dvou letech rekonstrukce se v pátek 29. března otevře restaurace a pivovar Solnice na Piaristickém náměstí. A nebude to otevření ledajaké. Organizátoři zvou na slavnost po celém Piaristickém náměstí s kapelami, ukázkou starých řemesel, programem pro děti a video mappingem.

Inspirací pro akci byla pohádka Pyšná princezna. Návštěvníci tak mohou zažít podobné trhy, jako jsou ve scéně, kdy král Miroslav projíždí na koni právě před budovou Solnice na Piaristickém náměstí, a vyzkoušet si košíkářství, ražbu mincí, výrobu pečetí, rýžování zlata, foukání skla a jiná stará řemesla.

V průběhu odpoledne vystoupí řada regionálních kapel a umělců. Od 14 hodin bude na scéně středověká hudba Dei Gratia, od 15:30 folklórní soubor Dudlajda, od 17:00 prvorepublikové Swing Trio Avalon, od 18:00 Leťáci z Kamenného Újezdu a od 20:00 netradiční harmonikáři Hrajeto. Hudební vystoupení doplní loutková divadla, kejklíři, šermířské souboje, tanečníci nebo exhibice modelů historických děl a kanónů.

Pohádkou se inspiroval i fotokoutek. Návštěvníci si tak mohou odnést hezkou památku na akci. Pro děti je připraven středověký kolotoč, střelnice nebo originální omalovánky. Zlatým hřebem festivalu bude video mapping, tedy promítání na budovu Solnice, které v 19:30 odstartuje bubenická show.

Restaurace bude otevřena a návštěvníci tak hned první den mohou ochutnat různé dobroty a zejména pivo dopravené speciálním pivovodem pod Piaristickým náměstím z pivovaru v Hroznové ulici do pivních tanků umístěných přímo v restauraci. Kvalitu piva kontroluje  mistr svého oboru, pan Ivan Dufek, člen Síně slávy českého pivovarství a sladařství. V podkroví restaurace bude připravena výstava, která mapuje průběh rekonstrukce.

Občerstvení bude samozřejmě i venku na Piaristickém náměstí, kde bude probíhat hlavní program. Pátečním dnem provede zkušené moderátorské duo Matyáš Palkovič a Milan Džuba. Vstup na akci je zdarma a návštěvníci mohou přijít kdykoli v jejím průběhu.

Štítky Solnice, restaurace, rekonstrukce, otevření, pivovar, slavnost, Piaristické náměstí, řemeslo, hudební skupina, video mapping, Pyšná princezna

Slavnost Solnice Fest otevře jedinečnou restauraci s pivovarem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.