Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Budvar loni dosáhl rekordních tržeb za pivo, největším tahákem byl ležák

Pivovaru se loni dařilo nejen v obchodě, kdy tržby za pivo dosáhly historicky rekordní výše 2,569 miliardy Kč, ale Budvar měl druhý nejvyšší objem piva za dobu existence podniku.

Největším tahounem byly ležáky. Jejich prodej meziročně stoupl o 7 %. Čísla mluví jasně, pivovar v loňském roce uvařil nejvíce ležáků ve své historii a jeho podíl na celkové výrobě pivovaru dosáhl téměř 75 %. Národní podnik se ale může radovat i z tržeb. „V loňském roce rostly tržby dvakrát rychleji než objem prodeje piva. Naše zaměření na výrobu a prodej prémiových ležáků se ukazuje jako krok správným směrem. Jsem rád, že Budějovický Budvar dělá dobré jméno českému pivovarnictví doma i v zahraničí,“ komentuje výsledky Mgr. Petr Dvořák, ředitel Budějovického Budvaru.

Pivovar v letošním roce plánuje stavbu budovy pro třetí stáčírnu lahví a nového oddělení hlavního kvašení. Po ukončení všech naplánovaných investic v celkové hodnotě asi 2 miliardy Kč se roční výstav pivovaru zvýší na více jak 2 miliony hektolitrů.

Foto Jana Kroneislová

Štítky Budvar, pivo, tržby, rekord, České Budějovice, Budějovický Budvar, pivovar, Petr Dvořák

Budvar loni dosáhl rekordních tržeb za pivo, největším tahákem byl ležák  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.