Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Celé Česko dnes vzpomínalo na Václava Havla. Svítí Jihočeské divadlo i jeho lavička v kampusu Jihočeské univerzity

Lidé si dnes v Česku připomněli sedm let od úmrtí československého a českého prezidenta Václava Havla. Na jeho památku zapalovali svíčky nebo četli úryvky textů jeho děl. Havlovi příznivci také odnesli na Pražský hrad symbolické srdce. To svítí i v Budějcích na fasádě Jihočeského divadla.

Dramatik a někdejší disident Havel patřil mezi klíčové aktéry zániku komunistického režimu v roce 1989. Byl devátým a zároveň posledním prezidentem Československa a po jeho rozdělení prvním českým prezidentem. Letos v říjnu by se dožil 82 let.

Jihočeské divadlo 14. prosince uvedlo premiéru prezidentovy hry Pokoušení. Zároveň na fasádě své historické budovy rozsvítilo "Havlovo" ikonické srdce - symbol humanity a porozumění. Srdce bude na budově svítit do 19. prosince.

Prezidenta si připomíná i Jihočeská univerzita - už od roku 2014 tu stojí lavička Václava Havla, jíž studenti na jeho počest osvítili svíčkami.

Štítky Budějce, Jihočeské divadlo, Jihočeská univerzita, kampus, lavička, Václav Havel, srdce, Česko, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, České Budějovice, Pražský hrad, Československo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celé Česko dnes vzpomínalo na Václava Havla. Svítí Jihočeské divadlo i jeho lavička v kampusu Jihočeské univerzity  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.