Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Při útoku v Afghánistánu zemřel další český voják, dva jsou zranění

Při útoku na vozidlo české armády na základně Šindánd v afghánské provincii Herát dnes zemřel český voják. Další dva vojáci jsou zraněni, jsou mimo ohrožení života. Česká armáda to uvedla na svém webu.

Útok se odehrál dnes kolem 11:20 SELČ. Zemřel rotný T. P., ročník 1976. "Vojákům byla na místě poskytnuta první pomoc a následně byli letecky transportováni do vojenské nemocnice na základně Bagrám," uvedla armáda. Rodiny vojáků byly informovány, mají k dispozici vojenské psychology.

ČTĚTE TAKÉ: Čeští vojáci se v Afghánistánu stali terčem bombového útoku, jeden z nich je těžce zraněný 
 

Vedle Bagrámu a Kábulu působí české jednotky také v provinciích Herát a Lógar na základě rozšíření mandátu pro mise, schváleného českým parlamentem letos v červnu, uvedla armáda. V Herátu a Lógaru čeští vojáci pomáhají s výcvikem afghánských ozbrojených složek.

Dnešní útok přišel necelý týden po atentátu na kolonu koaličních vozidel nedaleko základny Bagrám, při kterém bylo minulý týden ve středu zraněno pět českých vojáků, jeden z nich vážně. Těžce zraněný byl v Afghánistánu dvakrát operován, do České republiky by měl být převezen na konci tohoto týdne.

Autoři

Štítky armáda, Afghánistán, útok, smrt, voják, Armáda České republiky, Herát, Bagrám, Tadeusz Peiper, Lógar, Parlament České republiky, Kábul, Česko

Při útoku v Afghánistánu zemřel další český voják, dva jsou zranění  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.