Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sokolové budou mít za deset měsíců novou tribunu

Tři sta dní. Tak dlouho bude trvat rekonstrukce tribuny na stadionu TJ Sokol v Českých Budějovicích. Více než 56 a půl milionu korun poskládají sokolové z příspěvku od státu, města, ale i kraje. Nová tribuna nabídne lepší zázemí, ale i šatny a toalety.

Cena rekonstrukce chátrajícího objektu se oproti původní ceně opravy, která byla vyčíslena na 32 milionů korun, rapidně zvýšila. I proto přistoupil Sokol k žádosti navýšení dotací. Jak ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy, město i kraj navýšení příspěvku schválili. 

Schválených pět milionů korun tak bylo navýšeno na 12 milionů od města a kraje a 19,2 milionu korun od ministerstva. Jednání o poskytnutí dotace přitom na krajském zasedání zastupitelstva probíhalo velmi bouřlivě. „Hlasovat o takové věci tak krátce před volbami je úsměvné. Jasně, že pro to všichni zvedneme ruku,“ uvedl starosta Netolic Vladimír Pešek. 

ČTĚTE TAKÉ: Městští zastupitelé přiklepli budějckému Sokolu sedmimilionovou injekci na opravu zchátralé tribuny 

Náměstek primátora František Konečný také upozornil, že by Sokolové měli zkusit soutěžit znovu. „Třeba by to tentokrát vysoutěžili levněji,“ uvedl Konečný s tím, že podle něj ani cena neodpovídá rozsahu prací. Na jeho slova ale reagoval Martin Kuba. „Já si úplně nemyslím, že by zrovna František Konečný měl Sokolům radit, co se za kolik dá postavit. To, co jsme viděli se sportovní halou, nemá obdoby,“ podotknul.

Po několikahodinovém jednání ale krajští zastupitelé navýšenou dotaci sportovcům přiklepli. 

Nová tribuna nabídne lepší zázemí nebo střechu

I přesto, že Sokolové stále nemají od přidělené dotace oficiální dokument od ministerstva, do oprav se vrhli po hlavě. „Peníze na účtě ještě nemáme, ale věřím, že vše dobře dopadne,“ prozradila tajemnice TJ Sokol Petra Štojdlová. Po pětiletých tahanicích tak bylo v pátek 14. září staveniště předáno zhotoviteli. Ten by jej měl podle smlouvy dokončit za 300 dní.

Nově zrekonstruovaná tribuna nabídne moderní zázemí pro sportovce. Uvnitř tribuny budou nové sprchy nebo šatny. Myslí se ale i na památkově chráněné věže, střechu nebo sedadla.

Foto Jana Kroneislová

Štítky TJ Sokol, tribuna, rekonstrukce, oprava, Česká obec sokolská, dotace, České Budějovice, František Konečný, Vladimír Pešek, Martin Kuba, Netolice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolové budou mít za deset měsíců novou tribunu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.