Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Budějčtí radní zrušili výběrové řízení na nové multifunkční centrum. Stará hala bude sloužit dál

Bourání a výstavba nové českobudějovické sportovní haly se odkládá na neurčito. Radní dnes, v pondělí 16. července, zrušili výběrové řízení, ze kterého vyšla nabídka o 178 milionů korun vyšší než byl předpoklad ceny moderního multifunkčního centra. A dát místo 312 milionů korun 489 milionů korun, to není v současné době ve finančních možnostech města. Největší českobudějovická investiční akce za poslední roky se tedy vůbec nepovedla.

Zrušení zadávacího řízení k veřejné zakázce pod názvem Multifunkční centrum Dlouhá louka, užší řízení. To byl jeden ze sedmadevadesáti bodů programu pravidelné schůze Rady města České Budějovice dnes, v pondělí 16. července. Radní bod schválili. Jinými slovy, bourání a výstavba nové sportovní haly se odkládá. A kdoví jestli jen odkládá. 

„Ano, je to tak rada dnes schválila zrušení soutěže o zhotovitele multifunkční haly," potvrdil náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola. Podle něj se už asi nic zásadního kolem sportovní haly do podzimních komunálních voleb dít nebude. „Pro toto volební období se už, myslím, opravdu nic zásadního nestane. Každá strana či hnutí mají na věc svůj pohled, nikdo už teď, pár měsíců před volbami, nebude činit nějaká rozhodnutí. To už bude s největší pravděpodobností na vedení města, které vzejde z podzimních voleb," uvedl Podhola.

ČTĚTE TAKÉ: Odložení nové sportovní haly pro nás bude zklamáním, říká manažer volejbalistů

Toho samotného nepovedená soutěž hodně mrzí a jeho osobním názorem je, že by se v této věci mělo začít z čisté vody. To znamená, že město by si mělo samo nechat vypracovat svou projektovou dokumentaci. Tu, kterou mělo k dispozici nyní, dostalo darem od českobudějovického volejbalového klubu.

V žádném případě nezpochybňuji projektovou dokumentaci, její kvalitu. Ale stanovení ceny. Zaráží mě tak dramatický rozdíl předpokládané hodnoty stavby a vysoutěžená cena zakázky. Predikovaná cena činila 312 milionů korun, ale nejlevnější nabídka z těch tří byla 489 milionů korun, to mě samotného opravdu zaráží. S nějakým navýšením se dalo počítat, ale s tak enormním opravdu ne. Proč se tak stalo, to je ale otázka pro investiční odbor. Ten nám vše předložil," řekl Podhola.

Investiční výstavbu má ve městě na starosti náměstek českobudějovického primátora Petr Holický. Ten je ale na dovolené a tak se nepodařilo zjistit jeho odpověď či vysvětlení.

Každopádně i bez reakce Petra Holického je jasné, že největší českobudějovická investiční akce posledních let se v dohledné době realizovat nebude. Navýšení ceny o 177 milionů korun není nyní ve finančních možnostech města. 

Co zpackaná českobudějovická investiční akce znamená nejen pro město, ale hlavně pro sportovce, to dále zjišťujeme. 

Štítky společnost, investice, hala, sport, centrum, výběrové řízení, zrušení, rada, České Budějovice, sportovní hala, stavba, Petr Podhola, Volby do zastupitelstev obcí v Česku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčtí radní zrušili výběrové řízení na nové multifunkční centrum. Stará hala bude sloužit dál  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.