Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sto tisíc korun z Jihočeského plesu pomůže jedenáctileté dívence na invalidním vozíku

Lékařská péče a nákladné zdravotnické pomůcky. Bez nich se neobejde jedenáctiletá Eva Lásková ze Záluží na Táborsku, která trpí svalovou muskulární atrofií 3. stupně, je upoutána na invalidní vozík a je odkázána na pomoc své rodiny. K zajištění životně důležitých potřeb a věcí dívence pomůže sto tisíc korun, které jsou výtěžkem letošního Jihočeského plesu.

Šek na sto tisíc korun předala jedenáctileté Evě Láskové jihočeská hejtmanka Ivana Stráská v Záluží u Budislavě na Táborsku, kde dívka s rodiči a čtyřmi bratry žije. Výtěžek plesu putoval právě této jedenáctileté dívence na doporučení krajského odboru sociálních věcí. Podle jeho pracovníků jsou Láskovi mimořádně soudržnou a obětavou rodinou, která se i navzdory množství vlastních problémů snaží pomáhat druhým. Pravidelně se například angažuje v pomoci pacientské organizace SMÁci, vystupují na akci Štěstí s překážkou, které se koná každoročně na českobudějovickém náměstí, a pomáhají i v dětských dílničkách.


Rodina Láskových.

„Podpora slabých a potřebných patří mezi priority sociální politiky kraje. Tentokrát jsme se proto rozhodli výtěžek plesu, který pořádáme, věnovat právě této mimořádně obětavé a soudržné rodině,“ řekla Stráská s tím, že se zdravotním handicapem se musí manželé Láskovi vyrovnat nejen u své dcery, ale i u nejmladšího syna, který rovněž trpí vážnou nemocí.

Věřím proto, že tyto peníze, které jsou charitativním výtěžkem plesu, skončily ve správných rukách. Ve výchově všech dětí budeme držet manželům Láskovým i nadále moc palce, protože to v dnešní době nemají vůbec jednoduché,“ dodala hejtmanka.

Rodina Láskových bydlí v Záluží u Budislavě v rodinném domě, který si svépomocí opravuje. Kromě jedenáctileté Evy mají manželé Mirek a Lenka ještě devatenáctiletého syna Čeňka, šestnáctiletého Vojtěcha, patnáctiletého Jakuba a pětiletého Radima. Nejmadšímu členu rodiny lékaři diagnostikovali vývojovou dysfázii.

Autoři | Foto Radek Šíma

Štítky společnost, pomoc, ples, kraj, dívka, Eva Lásková, vozík, rodina, Záluží, okres Tábor, Ivana Stráská, Budislav, manželé

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sto tisíc korun z Jihočeského plesu pomůže jedenáctileté dívence na invalidním vozíku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.