Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Běžkaři si mohou užít protažené bílé stopy na Hornoplánsku

Fanoušci běžeckého lyžování mají důvod k návštěvě Hornoplánska. Město nechalo protáhnout až pětadvacet kilometrů bílých stop. Podmínky pro tento zimní sport jsou zde výborné.

„O běžecké lyžování na Hornoplánsku je každoročně nemalý zájem. Také se jedná o příjemné zpestření zimní dovolené, kdy lyžaři například jeden den z pobytu vynechají návštěvu lyžařského areálu a užijí si výlet na běžkách kolem Horní Plané. Ostatně za ten pohled na krásnou lipenskou přírodu to stojí,“ říká starosta města Jiří Hůlka.

Protažených okruhů je hned několik, aktuální informace o jejich stavu naleznou zájemci na webu Horní Plané. „Nejdelší je Hůrecký okruh, ale za vyzkoušení stojí všechny. Nástupní místa jsou označena cedulemi, na kterých jsou mimo jiné důležitá telefonní čísla pro případ nouze – Horská služba České republiky, Strážní služba Národního parku Šumava a tak dále,“ upozorňuje Jiří Hůlka.

Hornoplánský region je nyní také cílem lyžařů, kteří se zde ubytovávají a následně vyrážejí do zahraničních lyžařských areálů jako je například Hochficht či Mitterdorf.

Veškeré informace k zimní sezoně zájemcům podá hornoplánské infocentrum, které je v lednu a únoru otevřeno i v sobotu od 7:30 do 14 hodin, v pracovních dnech pak od 7:30 do 16 hodin. 

Tisková zpráva

Štítky běžkař, stopa, trasa, Hornoplánsko, běh na lyžích, Jiří Hůlka, Horní Planá, Horská služba České republiky, Národní park Šumava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Běžkaři si mohou užít protažené bílé stopy na Hornoplánsku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.