Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Díky příspěvku na nové uniformy mohou hasiči z Nebřehovic dále pomáhat

Nové předpisy pro sbory dobrovolných hasičů a předpoklad jejich činnosti zahrnují i potřebné vybavení včetně zásahových uniforem. S jejich nákupem finančně pomohla nebřehovickým dobrovolným hasičům Nadace ČEZ.

„Na zakoupení čtyř zásahových uniforem, bot a dalších nezbytných doplňků přispěla sboru Nadace ČEZ v rámci grantového programu Podpora regionů částkou 20 tisíc korun,“ přiblížil tiskový mluvčí Jaderné elektrárny Temelín Marek Sviták.

Bez zásahových obleků by totiž nemohli podle nových předpisů velitelé a strojníci absolvovat povinné školení personálu.  

„Pro nás tato podpora znamená zcela jednoznačně možnost dále fungovat. Povinné školení dobrovolných hasičů je totiž podle nových předpisů možné absolvovat jen v zásahových oblecích. Jednotka SDH Nebřehovice má teď platné povinné školení personálu na dalších 5 let a je zásahu schopná,“ doplňuje za sbor jeho člen Lukáš Martinec a specialista technické bezpečnosti z jaderné elektrárny Temelín.

Sbor dobrovolných hasičů Nebřehovice působí již 51 let v lokalitě Strakonic a poskytuje podporu pro široké okolí obce. Kromě hašení požárů pomáhají jeho členové s úklidem po povodních, čerpají vodu ze sklepů a účastní se různých brigád. Díky novým oblekům se budou moci do výjezdů zapojit i mladí hasiči.

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky dobrovolní hasiči, Nadace ČEZ, zásahové obleky, Nebřehovice, uniforma, sbor dobrovolných hasičů, ČEZ, Jaderná elektrárna Temelín, oblečení, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky příspěvku na nové uniformy mohou hasiči z Nebřehovic dále pomáhat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.