Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Silný vítr více zaměstnává jihočeské hasiče. Ti likvidují hlavně popadané větve

Varování meteorologů se vyplnilo a v České republice ve čtvrtek 5. října odpoledne začal foukat silný vítr. A hodně větrno je i na jihu Čech. Silný vítr více zaměstnává hasiče, kteří vyjíždí hlavně k polámaným a popadaným větvím.

„Jihočeským hasičům přibylo výjezdů a to hlavně kvůli popadaným větvím stromů, někde i celý strom. Během odpoledne kvůli větru vyjížděli hasiči na různým místech kraje patnáckrát. Nejvíce silný vítr zaměstnává hasiče na Českobudějovicku, Prachaticku a Písecku," uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů, podle které ale situace není nikterak dramatická. 

Silný vítr během čtvrtečního odpoledne naštěstí nenapáchal škodu na majetku a nikdo neutrpěl újmu na zdraví. 

Přes Česko ve čtvrtek 5. října přechází frontální systém. Proto zpočátku mírný jihozápadní vítr přes den zesiloval a měnil se na západní až severozápadní. Silný vítr dosahuje s nárazy rychlosti až sedmdesát kilometrů za hodinu. 

Výstraha platí také pro celé jižní Čechy, a to až do čtvrteční půlnoci. Velmi obezřetní by měli být hlavně řidiči a jezdit by měli s největší opatrností. Větrné poryvy totiž mohou učinit jejich auto neovladatelným.

Štítky vítr, větve, hasič, výstraha, vichřice, Česko, okres České Budějovice, okres Písek, okres Prachatice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silný vítr více zaměstnává jihočeské hasiče. Ti likvidují hlavně popadané větve  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.