Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Významná ocenění získali dva muži, kteří spojili své životy s Budějovickým Budvarem

Český svaz pivovarů a sladoven předával svá nejvyšší ocenění za rok 2017. Ocenění získali mimo jiných také dva muži, jejichž celý profesionální život byl spojen s pivovarem Budějovický Budvar.

Za celoživotní přínos oboru byl do Síně slávy českého pivovarství a sladařství uveden Jiří Boček. Ten v Budějovickém Budvaru pracoval od roku 1983 a v období 1991 až 2016 zastával pozici ředitele podniku. Během jeho působení zvýšil pivovar roční výstav ze 491 tisíc hektolitrů na 1,6 milionů hektolitrů a počet exportních států vzrostl z osmnácti na sedmasedmdesát. „Vstup do Síně slávy je pro mě nejvyšším oceněním mé celoživotní a bohaté profesní kariéry v pivovarnictví od pivovarníků a velmi si jej vážím,“ říká bývalý ředitel Budějovického Budvaru Jiří Boček.

Za spoluautorství vysokoškolské učebnice „Sladařství" Cenu českého sládka F. O. Poupěte obdržel Jan Šavel. Docent Šavel napsal do učebnice čtyři kapitoly a u jedné další je spoluautorem. Nedávno oslavil 50. výročí práce v Budějovickém Budvaru a dodnes stále aktivně pracuje v pivovarské laboratoři na testování kvality surovin, kvality pivovarských kvasinek a věnuje se i problematice stárnutí piva. „Prostě mne v práce laboratoři stále baví,“ konstatuje výzkumný pracovník Budějovického Budvaru Jan Šavel.

Oběma pánům srdečně gratuluji. Získání těchto profesních ocenění je velkou poctou i pro celý pivovar. Zároveň to pro nás představuje obrovský závazek do budoucna – na jejich práci chceme důstojně navázat,“ dodává ředitel Budějovického Budvaru Petr Dvořák.


Docent Jan Šavel s profesorkou Gabrielou Basařovou.

Tisková zpráva

Štítky Budějovický Budvar, ocenění, pivovar, Český svaz pivovarů a sladoven, Jiří Boček, Gabriela Basařová, Petr Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Významná ocenění získali dva muži, kteří spojili své životy s Budějovickým Budvarem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.