Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mezi Pískem a bavorským Deggendorfem vzniknou dobíjecí stanice pro elektromobily

Rozvoj elektromobility mezi Jihočeským krajem a východem Bavorska. To bylo hlavním tématem workshopu, který se uskutečnil v Písku.

„Cílem tohoto projektu je na trase mezi jihočeským Pískem a bavorským Deggendorfem vybudovat dvě až tři dobíjecí stanice pro elektromobily. Tato trasa bude napojena na již existující bavorskou infrastrukturu. Zároveň bude vyvinut specifický software, který zajistí efektivní analýzu dat z dobíjecích stanic. Jeho součástí bude mobilní aplikace, která umožní svým uživatelům snadnou lokalizaci, přímou rezervaci a možnost placení za dobíjecí služby,“ uvedl první náměstek jihočeské hejtmanky Josef Knot, který je zároveň píseckým místostarostou..

Druhou rovinou tohoto projektu je podle Knota příprava ucelené koncepce rozvoje e-mobility především pro zástupce měst, obcí a krajů, kteří mohou ovlivnit začlenění tématu e-mobility do svých strategických dokumentů. „Koncepce rozvoje e-mobility bude vytvořena právě na základě analýzy pilotní trasy Písek-Deggendorf,“ naznačil Knot.

V průběhu trvání projektu budou na programu workshopy a vzdělávací akce. Ty ale nebudou určené jen zástupcům měst, obcí a krajů, ale také široké veřejnosti a dalším subjektům zainteresovaným v oblasti e-mobility. „Jedná se například o univerzity, výzkumné a vývojové organizace, nestátní neziskové organizace či zájmová sdružení právě se zaměřením na propagaci e-mobility,“ doplnil Knot.

Myšlenka popsaného projektu je v plném souladu s celou řadou národních, nadnárodních a mezinárodních strategií v čele se strategií Evropa 2020. Projekt také navazuje na již realizované projekty E-Wald, e-Šumava a aktivity Komise Smart Region jižní Čechy, jejíž prioritou je rovněž podpora čisté mobility.

Autoři | Foto kraj-jihocesky.cz

Štítky elektromobilita, worshop, Písek, Deggendorf, projekt, Josef Knot, Jihočeský kraj, Bavorsko, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi Pískem a bavorským Deggendorfem vzniknou dobíjecí stanice pro elektromobily  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.