Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Silnice na Rudolfov bude možná jednosměrná. Zmírní to provoz na polovinu

České Budějovice chtějí změnit dopravní propojení čtvrti Suché Vrbné s obcí Rudolfov na jednosměrné. Auta by jezdila pouze z Českých Budějovic do Rudolfova.

Právě v tomto směru je komunikace, kterou denně projedou čtyří tisíce vozů, nejvíce využívaná. Obyvatelé Rudolfova pak do krajského města častěji cestují po Rudolfovské třídě. „Víme, že to není dlouhodobé řešení. Ale pokud bude spojka jen jednosměrná, klesne počet projíždějících automobilů na polovinu,“ řekl primátorův náměstek František Konečný.

ČTĚTE TAKÉ: Spojku z Hlinska do Suchého Vrbného zaplatí město i kraj 

                        Budoucnost frekventovaného Hlinského krčku je nejistá 

                        Když Hlinský krček někomu svírá krček... 

Vozovka mezi Suchým Vrbným a Rudolfovem není na současný velký provoz přizpůsobena. Částečně nevyhovuje její nedostatečná šířka, protijedoucí vozidla se musí často vyhýbat. Provoz komplikuje i špatný stav povrchu. Podle Konečného v dlouhodobém hledisku by dopravě mohlo prospět propojení obce Dobrá Voda s Rudolfovem, které se snaží České Budějovice prosadit.

Navíc v blízkosti stávající silnice mezi čtvrtí Suché Vrbné a Rudolfovem má vést v budoucnosti obchvat jihočeské metropole.
 

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky cesta, jenosměrka, změna, provoz, Rudolfov, České Budějovice, Suché Vrbné, František Konečný, Hlinsko, Dobrá Voda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lojza Chytrak

Máte na mysli spojovačku mezi Hlinskem a Sucháčem. Tak tomu říkám skvělý nápad. Opravdu! Udělejte si statistický průzkum na nehodovost v tomto velice nebezpečném úseku, domnívám se, že to žádné drama nebude. Na současný provoz není uzpůsobena většina silnic v ČB. Uděláme ze všech jednosměrky? Já bych okraje města osázel značkami zákaz vjezdu všech motorových vozidel, to by situaci určitě vyřešilo. Když tuhle silnici zjednosměrníte, aniž by jste nabídli vhodnou alternativu, vzroste provoz jinde. Napadá mě spojovačka mezi Dubičným a Dobrou Vodou, je to sice delší cesta o to méně pohodlná, navíc užší a nebezpečnější než celý slavný krček, ale je obousměrná a pořád lepší než zasekaná Rudolfovská. Přijde mi, že všichni chtějí bydlet ve městě nebo jeho nejbližším okolí, ale nikdo nechce, aby okolo jeho domu jezdila vozidla. Jakmile se má někde vybudovat nějaké nové řešení v podobě komunikace, které usnadní život tisícům řidičů, najde se pár Pepíků, kteří sepisují petice a nejvíc křičí, že žádnou novou cestu v blízkosti svého obydlí nechtějí, ať se přestěhují na samotu u lesa.

Středa, 27. září 2017, 11:19Odpovědět

Silnice na Rudolfov bude možná jednosměrná. Zmírní to provoz na polovinu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.