Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do prvních ročníků budějcké VŠTE letos nastoupí na 1200 posluchačů

Přestože ze středních škol vychází kvůli početně slabším ročníkům méně maturantů, Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích by se to v novém akademickém roce 2017/18 zásadně dotknout nemělo.

„Letos registrujeme 1200 nových posluchačů bakalářských programů. To je velmi podobné jako v předchozích letech. Loni jsme měli 1360 nových vysokoškoláků - bakalářů, a předloni necelých 1100. Zájem o studium technických a ekonomických oborů tedy trvá. To nás velmi těší,“ říká Zuzana Rowland, ředitelka Útvaru pro administraci studia a celoživotní vzdělávání Vysoké školy technické a ekonomické České Budějovice (VŠTE). Vysvětluje to postupnou změnou společenského klimatu, kde prestiž technického vzdělání stále roste a absolventi zpravidla nacházejí dobré pracovní uplatnění.

„Počty nových posluchačů zhruba odpovídají poptávce místních firem a potřebám regionálního trhu práce. V Česku nižší počet uchazečů o vysokoškolské studium registruje kvůli nižší demografické křivce řada univerzit. Proto jsme se zájmem o studium na VŠTE spokojeni,“ potvrzuje prorektor Vojtěch Stehel.

Celkem tedy bude letos VŠTE opět navštěvovat zhruba 4500 studentů v prezenční a kombinované formě studia. Vedle toho ale ještě na škole působí každý semestr na dva tisíce účastníků celoživotního vzdělávání, které je jednou z důležitých činností jediné jihočeské „techniky“.

Ta letos opět nabízí dva magisterské a šest bakalářských oborů s řadou specializací ze strojírenství, dopravy, stavebnictví a ekonomiky. Právě magisterské technické obory Konstrukce staveb a Logistické technologie zaznamenávají nevyšší převis poptávky nad počtem nově přijatých studentů. Těch je letos 120.

Do 8. října lze ještě podávat přihlášky ke studiu dvouletých programů akreditovaných European Council of Business Administration, a to magisterského programu MBA se zaměřením na Finanční management a bakalářského programu BBA se zaměřením na Oceňování podniku. Toto studium je součástí celoživotního vzdělávání.

Tisková zpráva

Štítky Vysoká škola technická a ekonomická, ročník, posluchač, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, studium, České Budějovice, celoživotní vzdělávání, Vojtěch Stehel, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do prvních ročníků budějcké VŠTE letos nastoupí na 1200 posluchačů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.