Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Správa a údržba silnic Jihočeského kraje má první elektromobil

Organizace zřizovaná Jihočeským krajem má první elektromobil. Vozidlo značky Nissan Leaf v pořizovací ceně sedm set tisíc korun je plně ekologické a nezatěžuje životní prostředí hlukem a emisemi. Správa a údržba silnic Jihočeského kraje na něj proto získala dotaci od Státního fondu životního prostředí České republiky.

„Dotace na zakoupené auto Nissan Leaf činila 173 tisíc korun, zbývající finanční prostředky poskytl Jihočeský kraj jako zřizovatel organizace,“ uvedl při oficiálním předání radní Jihočeského kraje pro oblast dopravy Jiří Švec. Vozidlo bude vzhledem ke svému dojezdu až 200 kilometrů využito denně, nejen k jízdám po krajském městě, a to za minimálních provozních nákladů.

Radní Švec zároveň podotkl, že zakoupením elektromobilu využila Správa a údržba silnic Jihočeského kraje dotace na snižování emisí v maximální možné výši. „Již v roce 2015 byla pořízena ekologická zametací vozidla, takže veřejná podpora ve výši dvě stě tisíc eur je již zcela vyčerpána,“ dodal Švec.

Tisková zpráva

Štítky elektromobil, správa a údržba silnic, nissan, Jihočeský kraj, silnice, údržba, Jiří Švec, Nissan Leaf, Státní fond životního prostředí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Správa a údržba silnic Jihočeského kraje má první elektromobil  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.