Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté při pětidenní akci na jihočeských silnicích odhalili téměř pět stovek přestupků

Více než čtyři tisícovky aut zastavili policisté na jihu Čech při dopravně bezpečnostní akci. Ta byla zaměřena na používání bezpečnostních pásů. A nepřipoutaných lidí ve vozidlech muži zákona odhalili skoro dvě stovky. Dalším častým přestupkem bylo překročení povolené rychlosti. A bohužel na silnicích nechyběli ani řidiči, kterým kolovala v těle návyková látka.

Celorepubliková dopravně bezpečnostní akce zaměřená na snížení dopravní nehodovosti v souvislosti s porušováním předpisu o používání bezpečnostních pásů zasáhla i jižní Čechy. V Jihočeském kraji od pondělí do pátku vyrazilo na silnice více než 580 mužů zákona z řad pořádkové, dopravní a kriminální policie. Ti během pěti dnů zastavili 4024 motorových vozidel.

„Z řidičů a spolucestujících policisté zjistili ve 181 případech porušení sledovaného přestupku, a to nepoužití bezpečnostních pásů. Dále řidiči ve 162 případech překročili nejvyšší povolenou rychlost jízdy. Častým prohřeškem bývá také požití návykových látek, a tentokrát policisté zastavili šestnáct řidičů, kterým kolovala v těle zakázaná látka," uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Policisté se zaměřili i na železniční přejezdy, kde někteří řidiči nerespektují zákonem stanovenou rychlost při přejíždění kolejí a světelné znamení. Osmadvacet šoférů si muselo sáhnout do svědomí a také do peněženek, protože museli uhradit uloženou pokutu.

Celkem 111 automobilů se pohybovalo po silnici, přestože jejich technický stav nevyhovoval daným předpisům. 

„V rámci celého roku probíhají dopravně bezpečnostní akce pravidelně, většina řidičů si na ně zvykla a není cílem policistů řidiče jen postihovat, ale především preventivně vychovávat," podotkl Milan Bajcura.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kontrola, silnice, řidič, policie, bezpečnostní pás, Česko, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté při pětidenní akci na jihočeských silnicích odhalili téměř pět stovek přestupků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.