Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V zářijových dnech se bude rtuť teploměru držet kolem dvacítky. Pršet by mělo méně

Po většinu září se budou nejvyšší denní teploty v Česku pohybovat v průměru kolem dvaceti stupňů. Příští týden místy vystoupají na čtyřiadvacet stupňů Celsia. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který zveřejnil Český hydrometeorologický ústav, a týdenní předpovědi počasí. Pršet bude v první půlce září méně, než je pro toto období obvyklé.

Týdenní průměr maximálních denních teplot bude příští týden podle Českého hydrometeorologického ústavu asi 21 stupňů Celsia, další dva týdny zhruba 20 stupňů a v posledním zářijovém týdnu klesne na přibližně 17 stupňů. Podle podrobnější předpovědi na příští týden může rtuť v úterý a koncem týdne vystoupat na 24 stupňů. Místy bude zataženo a deštivo.

Pršet bude ale hlavně v příštích dvou týdnech méně, než je pro první polovinu září obvyklé. Dlouhodobý průměr objemu srážek pro období od 4. září do 1. října činí podle Českého hydrometeorogického ústavu 53 milimetrů, tedy 53 litrů na metr čtvereční.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky počasí, září, teplota, srážky, Český hydrometeorologický ústav, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V zářijových dnech se bude rtuť teploměru držet kolem dvacítky. Pršet by mělo méně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.