Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

ANKETA: Jak reagují Budějčáci na nový kruhový objezd? Pocity jsou smíšené

Už druhý den je zprovozněná kruhová křižovatka ulic Husova a Strakonická. Stalo se tak těsně před začátkem mezinárodního agrosalonu Země živitelka. Jaké jsou ale prvotní reakce Budějčáků na průjezd „turbokruháčem“? Smíšené.

„Ty pruhy jsou tam dost divně, je to vidět i na videu, že navádí sjet do pravého pruhu, přitom by se ze Strakonické mělo jet vnitřním (levým) pruhem a z něj odbočit do levého pruhu Husovky. Takhle je to zmatečné a potvrzuje se, že ‚méně je více‘,“ myslí si Zuzka Ková v komentáři pod facebookovým videem.

Ostatní řidiči jí však její názor vyvracejí. „Já bych řekl, že se hlavně počítá s tím, že větší provoz bude směr Máj, až bude spojka otevřená. Uvidíš, že až to bude komplet, tak to bude normálně fungovat. Je to dobře udělaný. Jen si pořád myslím, že tam měla zůstat křižovatka, která byla dvoupruhová a má větší propustnost,“ reaguje Ondra Muchka.

ČTĚTE TAKÉ: Na nové propojce sídlišť změří hluk. Při zkušebním provozu se po ní v noci nebude jezdit 

Jeho slova potvrzuje i další z řidičů – Ondra Talíř. „Ten kruháč je naprosto v pořádku, jediný, co tomu chybí, je výraznější vedení za pomocí retardéru, jako je tomu třeba v Mladým. Pouze vodorovné dopravní značení očividně nestačí, jel jsem tam dvakrát a pokaždý tam by aspoň jeden člověk, co sjel ze svého pruhu, do kterýho byl navedenej,“ zmiňuje.

S nadsázkou naopak komentuje video další z diskutujících. „Chtělo by to ještě pár semaforů a značek, případně to vylepšit několika ostrůvky se světly řízenými přechody pro chodce a přejezdy pro cyklisty, přidat několik bilbo-mega-boardů. No né? Ať jsou z toho lidičky zpitomělí,“ říká Viktor Skála.

A podobně mluví i jeden z řidičů, který si kruhový objezd projel mezi prvními. „Vracel jsem se z Plzně a říkal jsem si, že si schválně kruháč projedu. Osobně s turbem problém nemám, ale nejsem si jist, jestli na tom budou stejně i ostatní. Jsem zvědav, až bude ke kruháči napojena i propojka. Pak se teprve pozná, jak to celé bude fungovat. Hlavně už to nevylepšovat něčím podobným, jako je značka na noční omezení provozu,“ dodává Petr Němý.

Je podle vás nová kruhová křižovatka přínosem pro budějckou dopravu?

Celkem hlasovalo540 čtenářů

Foto Jana Kroneislová

Štítky Země živitelka, Viktor Skála, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Míra Č.

Úplně by stačilo, kdyby tu udělali normální, klasický kruhový objezd. Ne tuhle TURBO hrůzu, ještě k tomu bez vodících retarderů, šetřit se přeci musí. Čáry jsou po měsíci provozu již částečně sježděné a začínají být špatně viditelné, každý si tu jezdí napříč přes pruhy, jak ho napadne.
A to teď ještě přemalovali kruhový objezd na Okružní, který je dostatečně velký, avšak 2 pruhy pro vjezd zúžili na 1 pruh a to i uvnitř kruhového objezdu. Nechápu. Připadá mi to, jako by se někdo důsledně snažil, aby tu v Č.B. ta doprava opravdu kompletně stála. Co trochu dobře funguje, tak zničí, nic nového pořádného se neudělá. :-(

Sobota, 23. září 2017, 20:42Odpovědět

ANKETA: Jak reagují Budějčáci na nový kruhový objezd? Pocity jsou smíšené  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.