Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Národní park Šumava požádal o vydání zákazu vstupu do některých lesů

Šumavský národní park požádal příslušné obce o vydání zákazu vstupu do některých lesů v jižní části svého území. Na dotčených trasách po sobotní bouřce leží stromy, nebo hrozí, že spadnou.

Zákaz, který se týká především oblasti kolem Stožce a Nové Pece, mohou vydat obce s rozšířenou působností, což jsou Prachatice a Český Krumlov. „Omlouváme se za toto omezení, ale bylo nutné především z důvodu bezpečnosti návštěvníků, jelikož lesní porosty v této oblasti jsou velmi nestabilní a stále hrozí pád stromů a jejich částí," uvedl mluvčí šumavského národního parku Jan Dvořák.

Do neděle by tak turisté neměli chodit na cesty Spálenou a Geometrů. Do 3. září bude zakázán vstup na cesty Ježová, Stoliční a část Trojmezné. Do 31. října budou pro turisty zavřeny Medvědí a Hraniční stezka. „Mimo tyto trasy jsme požádali o zákaz vstupu do lesních porostů podél všech tras mezi Stožcem a Novou Pecí a části stezek v okolí Český Žlebů," uvedl Dvořák.

Bouřka a silný vítr v noci na sobotu vyvrátila na Šumavě desítky tisíc krychlových metrů stromů. "Aktuální informace o stavu tras lidé naleznou na webu nebo na facebooku NP Šumava, případně je získají v informačním centru ve Stožci," řekl.

Zdroj ČTK

Štítky Národní park Šumava, lesy, zákaz, bouřka, strom, Stožec, Jan Dvořák, Český Krumlov, Prachatice, Nová Pec, les, Facebook, TV Nova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Národní park Šumava požádal o vydání zákazu vstupu do některých lesů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.