Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Elvis Presley zemřel před čtyřiceti lety. Jeho muzika ale nestárne

Před čtyřiceti lety naposledy vydechl Král. Elvis Presley zemřel 16. srpna 1977 v pouhých 42 letech.

Byl to smutný odchod, protože zdevastovaný zpěvák už byl tehdy spíše stínem toho nezapomenutelného frajera, který v 50. letech pobláznil USA a vlastně celý svět. Heartbreak Hotel, Hound Dog, Jailhouse Rock... Pecky, které dodnes dokážou rozpohybovat i posledního mrzouta. A Love Me Tender? Ta prostě stále hladí.

Elvis Presley je i dnes také neodmyslitelnou součástí Vánoc mnoha domácností. Elvis' Christmas Album je společně například s Frankem Sinatrou jednou z největších klasik.

Kromě muziky se Král rock'n'rollu věnoval filmu. Film Jailhouse Rock z roku 1957 byl velkým hitem, dále zmiňme třeba G. I. Blues z roku 1960 či o rok mladší Ztracenou zemi.

Elvis Presley je symbolem své doby. Neskutečně vlivný muzikant, který prodal miliony a miliony desek. A dodnes prodává. Mnozí fanoušci nehodlají přijmout fakt, že Král zemřel, stejně jako v případě například Jima Morrisona existuje celá řada konspirací, která tvrdí, že se Elvis chtěl prostě jen ztratit z očí veřejnosti.

Pokud máte smysl pro humor, doporučuji na dnešní večer parádní béčko Bubba Ho-Tep, které přináší určitou alternativu Elvisových posledních dnů.

Štítky Elvis Presley, legenda, zpěvák, výročí, hudba, Frank Sinatra, USA, Jim Morrison, Hound Dog, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Elvis Presley zemřel před čtyřiceti lety. Jeho muzika ale nestárne  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.