Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Budějce letos vydají na sport téměř 185 milionů korun

Českobudějovický magistrát vydá letos na sport téměř 185 milionů korun. Za poslední čtyři roky se tato položka navýšila o téměř 20 milionů korun. Momentálně tak město na tyto aktivity uvolní téměř deset procent ze svého rozpočtu.

Jedná se o peníze, které město investuje na opravy sportovních zařízení, do dotací na různé akce nebo do podpory činnosti klubů. „Rozpočet pro letošní rok činí 1,9 miliardy korun a téměř desetina z této částky směřuje do záležitostí se sportem spojených," uvedl českobudějovický primátor Jiří Svoboda.

Připomněl, že třeba na půlmaraton, což je jedna z největších akcí ve městě, letos magistrát uvolnil 300 tisíc korun. Na kapitálové investice v oblasti sportu v tomto roce České Budějovice vydají téměř 50 milionů korun. Například za obnovu tribuny na druholigovém fotbalovém stadionu, opravu zimního stadionu a plaveckého bazénu město letos zaplatí téměř 25 milionů korun. „Lze očekávat, že v příštích letech částka na sport ještě stoupne. A to především kvůli plánované rekonstrukci sportovní haly," řekl primátor.

Foto Jana Kroneislová | Zdroj ČTK

Štítky České Budějovice, dotace, sport, opravy, Jiří Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce letos vydají na sport téměř 185 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.