Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jakub Vondrka: Z nové desky Dark Angels je cítit určitá dávka jedovatosti a utrpení

Jakub Vondrka je dlouholetý kytarista budějických metalistů Dark Angels. Od minulého roku ale také působí v kapele The River Of The Lost Souls a je zároveň součástí pohřebního souboru After Rain. První dvě zmiňované skupiny vydaly v létě nové desky, třetí ji zrovna točí. Ideální příležitost pro rozhovor.

Na novinku Dark Angels jsme čekali tři roky… Co všechno se v táboře kapely od té doby událo?
Za tu dobu jsme sice pracovali na nových věcech pro novou desku, ale postihla nás změna na postu bicích, takže v tu chvíli se zkouší koncertní songy a na práci není tolik času. Opět jsme se z toho dostali a desku jsme mohli úspěšně dokončit.

Nahrávka má stylově jedovatý obal... Dá se i podle názvu Venomous Embrace chápat, že je album prolezlé jedem? Co pro vás symbolizuje jed?
Určitá dávka jedovatosti a utrpení je na desce cítit. Myslím, že jí to dává skvělou atmosféru. Jako jed vnímám lidskou zlost nebo třeba náboženské dogma...

Do Dark Angels vloni nastoupil bubeník Master´s Hammer Honza Kapák. Dají se sloučit aktivity obou kapel?
S Honzou se hraje jedna báseň. Snažíme se, aby vše fungovalo. Honza s námi dle jeho slov hraje rád, tudíž věřím, že dokážeme v pohodě fungovat a hrát.

V těchto dnech vyšla také nová deska tvé druhé kapely The River Of The Lost Souls. Jak byste představil The Midnight Album?
Na desce je možno zaslechnout spoustu různých vlivů. Ať je to rock, metal, blues, možná i lehký manévr kolem jazzu. (úsměv) Je cítit určitá melancholie, a to byl i náš záměr.

Řadu metalových fanoušků mohou The River Of The Lost Souls překvapit. Kapela na vás jakožto muzikanty vrhá nové světlo. Jsou The River Of The Lost Souls po muzikantské stránce výzvou?
To je pravda. Chtěli jsme zkusit dělat trochu jinou muziku a je znát, že se u toho celkem zapotíme. Každá chybička je slyšet a není to taková sranda, jako když drtíme metal. (smích) Jistá výzva v tom určitě je!

S The River Of The Lost Souls můžete oslovit poměrně širokou škálu posluchačů... Také to tak vnímáte?
Ano, s tím souhlasím. Muzika River je určitě mnohem přístupnější pro širší publikum než metalová muzika. Získáváme zase nové obzory a je to příjemná změna.

Aktivní jste i v kapele After Rain. Chystají se i zde nějaké novinky?
V After Rain jsem se chopil nahrávání sól a případně i různých aranží. Jinak je to dílo Václava Votruby. Momentálně se dokončuje nová deska. Natáčejí se zpěvy a blíží se natáčení bicích, které obstará opět Honza Kapák.

After Rain doposud nehráli naživo, což se ale změní... Kdy budeme moci vyrazit na koncert?
Ano, v plánu je zahrát si i živě. Plánujeme, že bychom na nový rok něco vyzkoušeli a uvidíme, jak se práce podaří. Ve chvíli, kdy budeme připraveni, můžeme vtrhnout na pódia. (úsměv)

Autoři

Štítky rozhovor, Jakub Vondrka, hudba, Dark Angels, hudební skupina, jed, Václav Votruba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jakub Vondrka: Z nové desky Dark Angels je cítit určitá dávka jedovatosti a utrpení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.