Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na jihu Čech je úterý zatím nejteplejším dnem roku, v Táboře naměřili 36,6 stupně Celsia

Na 13 z 15 jihočeských stanic s více než třicetiletou dobou měření v úterý meteorologové zaznamenali teplotní rekord pro 1. srpen. Nejvyšší hodnotu naměřili v Táboře, kde bylo 36,6 stupně Celsia. Od dvě desetiny méně bylo v Českých Budějovicích. Obě stanice měří teploty 130 let.

„Dnešek byl zatím nejteplejším dnem letošního roku,“ uvedl František Vavruška z českobudějovického hydrometeorologického ústavu. Dodal, že ve Vráži na Písecku a v Husinci na Prachaticku shodně naměřili 36,2 a v Českém Krumlově 35,8 stupně Celsia. Na všech těchto stanicích padly teplotní rekordy pro dnešní den. Většina dosavadních maxim byla z roku 1994.

Nejtepleji bylo v úterý ve Staňkově na Domažlicku. Rtuť teploměru tam ukázala 37,3 stupně Celsia. Vavruška dodal, že ve středu se nepatrně ochladí. I tak se teploty v Jihočeském kraji budou pohybovat kolem 30 stupňů Celsia. Ve čtvrtek a v pátek pak budou hodnoty opět ještě vyšší.

Zdroj ČTK

Štítky stupeň Celsia, Tábor, Česko, České Budějovice, Český Krumlov, okres Písek, okres Prachatice, Husinec, Vráž, okres Domažlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech je úterý zatím nejteplejším dnem roku, v Táboře naměřili 36,6 stupně Celsia  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.