Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nejčastějším přestupkem bylo překročení stanovené rychlosti

Skoro pět stovek vozidel zkontrolovali jihočeští policisté při dopravně bezpečnostní akci zaměřené na nákladní a autobusovou dopravu. Policie odhalila 184 přestupků, nejčastějším prohřeškem bylo překročení stanovené rychlosti.

Do čtyřdenní celorepublikové dopravně bezpečnostní akce zaměřené na nákladní a autobusovou dopravu bylo na jihu Čech nasazeno více než sto policistů. Ti zkontrolovali téměř pět stovek vozidel, z toho dvě stovky nákladních aut a více než třicet autobusů. „Policisté odhalili 184 přestupků," uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová.

Celkem čtyřicet řidičů nedodrželo stanovenou rychlost v obci či mimo ni, další dva řidiči požili před nebo během jízdy alkohol. Bezpečnostní pásy nepoužilo za jízdy celkem čtrnáct řidičů a čtyřiadvacet jich vyrazilo na silnici s vozidlem nevyhovujícího technického stavu. Bez dálniční známky jelo jedenáct řidičů.

„Buďte na svých cestách obezřetní, dodržujte předpisy, které souvisejí s provozem na našich silnicích, a chovejte se vůči sobě navzájem ohleduplně. Jen tak totiž můžeme snížit dopravní nehodovost. Každý musí začít sám u sebe," vyzývá řidiče policejní mluvčí.

Štítky kontrola, akce, silnice, řidič, policie, přestupek, Lenka Koloušková, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejčastějším přestupkem bylo překročení stanovené rychlosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.