Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V ZOO Dvorec přišlo na svět mládě tygra ussurijského

Na Mezinárodní den tygrů oznámila ZOO Dvorec u Borovan, že se její téměř sedmnáctileté samici tygra ussurijského Blacky narodilo před více než čtrnácti dny mládě. Kotě je zdravé a má se k světu.

„Březost v tomto vysokém věku je u těchto šelem naprosto výjimečná. Tygři se v zajetí dožívají věku maximálně 18 let. Porod a odchov mláděte je pro samici v důchodovém věku považován za mimořádný úspěch. Samice o mládě pěčuje a je jí věnována ta nejlěpší péče ošetřovatelů,“ píše se na stránkách ZOO Dvorec.

Mládě je potomkem šestnáctiletého samce Dolara a ještě o půl roku starší samice Blacky. Oba spolu tvoří harmonický pár od samotného počátku a v minulosti už odchovali devět koťat. 


Mládě samice Blacky a samce Dolara.

Tygr ussurijský je jedním ze dvou poddruhů tygra, které v ZOO Dvorec jsou. Druhým je tygr indický bílý. Od roku 2013 jsou součástí zahrady samec Nanu a samice Nenu. V současné době jsou ve výběhu vedle lvů jihoafrických bílých, ale brzy se dočkají nového obydlí o ploše 750 metrů čtverečních, které vznikne naproti vlkům.

Foto ZOO Dvorec

Štítky tygr, mládě, Zoo, Dvorec, ZOO Dvorec, Black, Borovany, zoologická zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V ZOO Dvorec přišlo na svět mládě tygra ussurijského  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.