Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihočeskou jadernou elektrárnu ovládly děti

Energetici z jihočeské jaderné elektrárny se soustředí na ratolesti vlastních zaměstnanců. Jde podle nich o netradiční podporu v kombinaci s technickým vzděláváním. Po popularizačních akcích nyní ve stínu chladicích věží probíhá netradiční příměstský tábor. Účastní se ho tři desítky dětí.

Odstavit jaderný reaktor není jen tak. Děti zaměstnanců Jaderné elektrárny Temelín, které se účastní unikátního příměstského tábora, si to ale na simulátoru vyzkoušet mohou. Podmínkou je, že dosáhnou na důležité červené tlačítko.

„Chceme ukázat dětem prostředí, ve kterém pracují jejich nejbližší. Hlavním důvodem příměstského tábora je ale prázdninová pomoc rodičům, kteří pracují na důležité odstávce,“ vysvětluje ředitel Divize jaderná energetika Bohdan Zronek.

Tomu právě odpovídá režim příměstského tábora. Na rozdíl od těch běžných přivádějí rodiče děti na základnu v zámku na okraji areálu už před půl sedmou ráno. Tak, aby bez problémů stíhali směny. Navíc se cestou nikde nezdržují. Význam to má hlavně pro rodiny, ve kterých jsou oba rodiče zaměstnanci elektrárny.

„Řada lidí si nemůže vzít dovolenou a ne všichni rodiče mají někoho, kdo se o děti může starat. Proto si sami zaměstnanci toto řešení navrhli,“ vysvětluje za odbory energetické společnosti Vladimír Hronek.

Výhodou Temelína je mimo jiné rozsáhlý návštěvnický areál s renesančním zámkem a přiléhajícím parkem. Děti tak mohou využívat rozsáhlého zázemí například s 3D kinem, nebo studovnami. V okolí navíc mají řadu památek, atrakcí, nebo koupališť.

Autoři | Foto Petr Šuleř

Štítky Temelín, děti, tábor, zaměstnanec, příměstský tábor, Jaderná elektrárna Temelín, jaderná elektrárna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeskou jadernou elektrárnu ovládly děti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.