Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Větší otvory umožní házet do kontejnerů rozměrnější plastový odpad

V nejbližším období budou do některých lokalit Českých Budějovicích rozmístěny upravené kontejnery určené k odkládání tříděného odpadu, konkrétně plastů. Nádoby mají větší otvory, a tak do nich lidé budou moci uložit rozměrnější věci. Pokud se kontejnery osvědčí, dočkají se jich i další místa krajského města. Další chystanou novinkou je parní čištění, to zbaví nečistot hlavně kamennou dlažbu v ulicích Budějc.

Jde v podstatě o odpověď českobudějovického magistrátu na podněty lidí, které se týkaly malé velikosti otvorů u kontejnerů na tříděný odpad, plastů.

Konkrétně jde o to, že do stávajících nádob nejdou uložit rozměrnější věci. Proto zkoušíme pilotní změnu v podobě rozmístění ověřovací série deseti kontejnerů s většími otvory. O konkrétní lokalitě zatím nebylo rozhodnuto, pravděpodobně bude vybráno místo na sídlišti Máj a Šumava, možná i Rožnov. V případě, že se nádoby s většími otvory osvědčí, nainstalujeme upravené kontejnery hromadně, do dalších míst města,“ uvedl náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola.

Další chystanou novinkou v oblasti úklidu je takzvané parní čištění. „Jde o speciální zařízení určené pro úklid veřejných prostranství, které by mělo umožnit odstraňování nečistot zejména z kamenné dlažby, například zbytků zmrzlin, žvýkaček, jídel i výkalů. Vedení města bude v nejbližší době posuzovat nabídku přístroje, který bude v provozu předveden v srpnu. Poté se rozhodneme, jestli má takové zařízení své opodstatnění,“ dodal náměstek.

Autoři | Foto c-budejovice.cz

Štítky kontejner, plast, otvor, České Budějovice, odpad, Petr Podhola, Šumava, Rožnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Větší otvory umožní házet do kontejnerů rozměrnější plastový odpad  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.