Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zaměstnanci Temelína pomohli včelařům i hendikepovaným

Dvanáct šeků na více než 350 tisíc korun si z rukou budoucího ředitele Jaderné elektrárny Temelín Jana Krumla převzali její zaměstnanci. Nešlo o mimořádné prémie. Peníze mají sloužit potřebným a veřejně prospěšným institucím, mezi kterými nechybí například charita, včelaři nebo sdružení starající se o opuštěné kočky.

Zkvalitnění života lidí s psychickým onemocněním, úprava sportoviště nebo třeba krmivo pro opuštěné kočky. To jsou jen některé z projektů, které prosadili a podpořili zaměstnanci elektrárny Temelín v rámci takzvaných zaměstnaneckých grantů. „Od Nadace ČEZ jsme získali třicet tisíc korun, což pro modeláře nejsou malé peníze. Hodně nám pomůžou a ve výsledku je to velmi efektivní podpora i technického vzdělávání,“ říká o výsledku intranetového hlasování jeden z úspěšných žadatelů Luboš Fyrbach.

Systém zaměstnaneckých grantů, kdy každý z pracovníků může požádat o peníze na konkrétní projekt a záleží jen na něm, zda pro něj v rámci hlasování uvnitř firmy získá podporu, patří mezi nejúspěšnější projekty Nadace ČEZ. Ve chvíli hlasování zažívala vnitřní síť Skupiny ČEZ mimořádný nápor. Během několika dní zaměstnanci poslali tisíce hlasů a podpořili tak více než stovku žádostí.

„Je skvělé, že řada našich zaměstnanců patří mezi lidi, kterým není lhostejné jejich okolí. Starají se o hendikepované  nebo třeba trénují děti. A jsem hrdý na to, že i díky nám jim dokáží přinést peníze na další provoz a nové projekty,“ hodnotí projekt Jan Kruml, který bude od prvního září ředitelem Jaderné elektrárny Temelín.

Na vyčerpání peněz mají příjemci celý rok. Většina z podpořených projektů ale začne podle žadatelů přinášet efekt už v nejbližších dnech. 

Autoři | Foto Petr Malý

Štítky Temelín, peníze, projekt, Jaderná elektrárna Temelín, ČEZ, Jan Kruml, včelařství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zaměstnanci Temelína pomohli včelařům i hendikepovaným  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.