Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

SOUTĚŽ: Liška Bystrouška se chystá před českokrumlovské otáčivé hlediště

Sezona českokrumlovského otáčivého hlediště je v plném proudu. A od 2. do 6. srpna bude patři českokrumlovská scéna představením Janáčkovy opery. Budou to Příhody lišky Bystroušky v inscenaci režijního dua Skutr, Martina Kukučky a Lukáše Trpišovského.

Příhody lišky Bystroušky je geniální opera. Je jásavým i teskným podobenstvím života v jeho nekonečné mnohotvářnosti. Lidské i zvířecí osudy se prolínají v úsměvných, lyrických či tragikomických hudebních obrazech, zasazených do přírodní scenérie pod koruny staletých stromů. Janáčkovo smíření s věčným koloběhem života přeneslo před českokrumlovské otáčivé hlediště režisérské duo Skutr, Martin Kukučka a Lukáš Trpišovský, v hudebním nastudování Maria De Rose.

U recenzentů a kulturních kritiků sklidila tato premiéra loňské sezony veliký úspěch. Ivana Rusko a Alexandr Beň byli za role v této inscenaci nominováni na Výroční ceny Opera Plus, inscenace byla označena Divadelními novinami jako „Sukces léta 2016“ a byla nominována na Cenu Divadelních novin v kategorii Hudební divadlo. 

Soutěž o vstupenky na představení Příhody lišky Bystroušky (3. 8. - 21:00)

Díky soutěži s Budějckou Drbnou mohou tři čtenáři vyhrát dvě vstupenky na představení Příhody lišky Bystroušky. K účasti stačí prostřednictvím formuláře do středy 26. července do 16. hodiny zodpovědět následující otázku a pak už jen čekat na slosování. 

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.  

Soutěž skončila!

Režie představení Příhody lišky Bystroušky se chopilo duo Skutr. Správně byla odověď B.

Po dvou vstupenkách vyhráli Radek Urbánek, Alena Jarošová a Veronika Lindovská Schacherlová. Gratulujeme!

Autoři | Foto otacivehlediste.cz

Štítky Příhody lišky Bystroušky, otáčivé hlediště, představení, Český Krumlov, soutěž, hlediště, Martin Kukučka, Lukáš Trpišovský, vstupenka, SKUTR, Divadelní Noviny, Rusko, opera, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Liška Bystrouška se chystá před českokrumlovské otáčivé hlediště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.