Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Obyvatelé Českých Budějovic o teplou vodu nepřijdou ani při odstávce teplárny

Obyvatelé Českých Budějovic o teplou vodu nepřijdou ani při pravidelné letní odstávce výrobních zařízení Teplárny České Budějovice v Novohradské ulici, která slouží k revizi a technické údržbě. Letos odstávka začne v pátek 21. července večer a skončí v úterý 25. července dopoledne.

„V řadě měst se lidé v této době musí spokojit jen se studenou vodou. V Českých Budějovicích ale máme energetické zdroje teplárny rozloženy tak, že i přes nezbytnou každoroční údržbu výrobních bloků jejich odstávku odběratelé vůbec nezaznamenají,“ vysvětlil místopředseda představenstva teplárny Tomáš Kollarczyk.

O podobný komfort mnohde ale obyvatelé přicházejí. Bez teplé vody se na čas musí třeba obejít lidé v Mostě, Litvínově, Mladé Boleslavi, Varnsdorfu, Otrokovicích nebo na některých sídlištích v Praze. A také v jihočeských městech.


Teplárna České Budějovice.

V této době se kontroluje a opraví vše, na co v topné sezoně není čas nebo to kvůli nepřetržitému provozu není ani možné. „Každoročně to je jediná možnost jak provést nutné revize strojního i elektrického zařízení a připravit je na další topnou sezonu. Pro bezpečnost a spolehlivost dodávek tepla, teplé vody a páry jsou tyto práce a preventivní prohlídky zařízení zcela zásadní,“ uvedl člen představenstva teplárny Martin Žahourek.

Zatímco plošnému přerušení dodávek teplé vody se České Budějovice vyhnou, těm krátkodobým v několika ulicích či domech už nikoliv. Je to v místech, kde se provádějí plánované opravy teplovodů a výměníkových stanic nebo se parovodní síť přestavuje na horkovodní.


Teplárna České Budějovice.

Ani při místních odstávkách jednotlivých odběratelů, způsobených opravami, nechceme nic podcenit. Délka těchto odstávek je vždy co nejkratší podle technické náročnosti úprav. Obecně ale jednotlivé opravy realizujeme v řádu hodin. Obyvatele o tom v konkrétních místech vždy s předstihem informujeme,“ dodal Tomáš Kollarczyk. Obdobné to je i s firemní klientelou, kde například dodávka středního tlaku páry bude zajištěna podle smluvních dodávek a osobního jednání s odběrateli.

„Léto je pro teplárny stejně důležité jako vlastní topná sezona. Energetika je provozně velmi náročná a každé opomenutí nebo zanedbání údržby se zpravidla později vymstí. A tomu chceme předcházet,“ uzavřel Martin Žahourek.

Tisková zpráva | Foto Bohdana Kollerová

Štítky teplárna, odstávka, teplá voda, České Budějovice, údržba, oprava, Praha, Most, Mladá Boleslav, Litvínov, Varnsdorf, Otrokovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelé Českých Budějovic o teplou vodu nepřijdou ani při odstávce teplárny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.