Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kino, noční prohlídky, návštěva přísně střeženého areálu, zábavná show. To vše nabídne Temelín

Návštěvníci temelínské jaderné elektrárny si už v neděli 16. července budou moci zdarma užít letního kina, nebo nočních prohlídek infocentra. O čtrnáct dní později se více než osm stovek návštěvníků podívá přímo do přísně střeženého areálu a ostatní si těsně u něj užijí roadshow Jižní Čechy pohodové.  

Rozsáhlý anglický park s atrakcemi, renesanční zámek, řada expozic a výstavních sálů. Tak vypadá renesanční zámek Vysoký Hrádek. Z pohledu návštěvníků ale těží především z unikátní polohy přímo na okraji areálu největší české elektrárny. Prohlídky parku i expozic jsou zdarma, ročně se tady navíc koná řada akcí určených pro širokou veřejnost.

Orientujeme se podle roční doby. Na podzim a v zimě jsou to třeba noční prohlídky, sportovní a adventní akce. Naopak na jaře a v létě, kdy jsou jižní Čechy plné turistů, nabízíme třeba den otevřených dveří, nebo kinematograf bratří Čadíků,“ vysvětluje administrátorka Infocentra Jaderné elektrárny Temelín Hana Marečková.

Právě promítání českého filmu „Všechno nebo nic“ čeká na návštěvníky už tuto neděli 16. července. Vzhledem k tomu, že projekce začíná až v deset hodin večer, spojili ji organizátoři i s nočními prohlídkami infocentra, které se zavře až o půlnoci. „Spojení letního kina a nočních prohlídek je i pro nás premiérou, ale moc se těšíme,“ slibuje Marečková.

Do konce července dostane ještě necelá tisícovka návštěvníků možnost podívat se přímo k výrobním blokům elektrárny, skladu použitého paliva či chladicím věžím v rámci Dne otevřených dveří. Na rozdíl od letního kina je ale nutné se na tuto akci předem zaregistrovat. Ve všech případech je vstup zdarma.

Pro exkurze do střeženého prostoru ale platí věkové omezení, kdy návštěvníci musí být starší patnácti let. I pro děti ale zůstane přístupný zámek, park a připravena bude i zábavná a ochutnávková show Jižní Čechy pohodové.

Tisková zpráva

Štítky Temelín, infocentrum, návštěvník, kino, prohlídka, areál, program, letní kino, Jihočeský kraj, zámek, návštěva, Vysoký hrádek, Jaderná elektrárna Temelín, jaderná elektrárna, Všechno nebo nic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kino, noční prohlídky, návštěva přísně střeženého areálu, zábavná show. To vše nabídne Temelín  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.