Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Třeboň plánuje výstavbu komplexu pro seniory

Třeboň na Jindřichohradecku hodlá vybudovat komplex budov na bydlení pro seniory, který počítá s různými formami režimu. Mimo jiné chce poskytnout služby i lidem se stařeckou demencí nebo alzheimerovou chorobou.

Na projektu se odborně podílí zdravotně sociální fakulta Jihočeské univerzity. Komplex budov bude stát v areálu bývalých technických služeb u hráze rybníka Svět.

„Na počátku stála myšlenka, postarat se o naše seniory. Třeboň je podle věku třetí nejstarší obec s rozšířenou působností v České republice," řekla starostka Třeboně Terezie Jenisová.

Zatím není jasný termín, kdy by měla stavba začít. Podle Jenisové se tak nestane do závěru současného volebního období, které končí v roce 2018. Momentálně nejsou známy ani odhadované náklady na projekt.

Komplex bydlení pro seniory bude mít tři části. Jedna bude určena pro soběstačné lidi s možností využití pečovatelské služby. Druhá budova bude fungovat jako domov pro seniory a ve třetí části budou žít lidé se stařeckou demencí nebo alzheimerovou chorobou.

Třeboňská starostka Jenisová uvedla, že právě domovů se zvláštním režimem není v regionu dostatek. „V Jihočeském kraji je osmnáct zařízení pro pacienty se stařeckou demencí nebo alzheimerem a na Jindřichohradecku je pouze jedno," upřesnila.

„Je to perfektní záměr, protože je důležité, abychom seniorům poskytovali nepřetržitě zdravotní a sociální péči. Věnujeme velkou pozornost péči o seniorskou populaci," podotkla děkanka zdravotně sociální fakulty Valérie

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky senior, alzheimer, bydlení, režim, Třeboň, demence, okres Jindřichův Hradec, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Česko, Svět (rybník), Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třeboň plánuje výstavbu komplexu pro seniory  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.