Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Českobudějovický hotel Clarion se dočká rozšíření o multifunkční sál i nové pokoje

Realitní skupina CPI Property Group představila projekt na rozšíření kongresového hotelu Clarion v Českých Budějovicích, který se dočká přístavby zbrusu nového víceúčelového sálu i hotelových pokojů. Důvěra investora v lokalitu je výrazná.

„Jihočeská metropole nás o své atraktivitě přesvědčuje dnes a denně, proto jsme se rozhodli na dlouhodobou poptávku reagovat. Ke stávajícímu hotelu přistavíme zcela nový objekt s kongresovým sálem až pro 800 návštěvníků, nad kterým navíc vznikne ve třech patrech dalších 75 moderních pokojů,“ uvedl Zdeněk Havelka, výkonný ředitel CPI Property Group. 

Přístavba kongresového sálu a hotelových pokojů vyroste na pozemcích stávajícího parkoviště, které bude nahrazeno parkovacím domem pro 263 osobních aut, v přízemí pod kongresovým sálem bude také plocha pro parkování autobusů a nákladních automobilů. Nad kongresovým sálem a parkovacím domem se nachází  ve třech patrech hotelová část, která doplní stávající počet 205 pokojů o nových 75 pokojů ve kvalitě celosvětově ověřené značky čtyřhvězdičkového hotelu Clarion.

Hlavním objektem nové přístavby bude špičkový multifunkční sál, určený pro kongresové akce, plesy, koncerty, výstavy a další společenské akce. Díky mobilním příčkám lze prostor rozdělit až na tři samostatné sály, což umožní konání více akcí ve stejnou dobu. Velkoryse pojaté bude i předsálí na ploše 1000 metrů čtverečních, se dvěma bary a zázemím pro hosty i hotelový personál. „S provozem podobných moderních víceúčelových sálů máme bohaté zkušenosti i z našich hotelů Clarion v Olomouci či Ostravě. Jednoznačně počítáme s využitím i pro potřeby města a městem realizovaných či podporovaných akcí,“ uvedl Martin Štolka, ředitel Clarion Congress Hotelu České Budějovice.

Architektonický návrh z dílny ateliéru Kročák – architekti je plně v souladu s aktuálním územním plánem v Českých Budějovicích a splňuje všechny další legislativní podmínky, jako jsou odstupové vzdálenosti, oslunění a osvětlení sousedních budov. Zároveň respektuje a v maximální možné míře zachovává současnou zeleň, která bude doplněna o další vzrostlé stromy a keře. Atelier navrhl přístavbu jako dynamický objekt, který však navazuje na stávající objekt hotelu jak po funkční tak materiálové stránce. Zároveň byl objekt záměrně situován s odstupem od hlavní ulice Pražská, aby nepůsobil příliš dominantně a přirozeně splynul se současným hotelovým objektem.

Zahájení výstavby je naplánováno začátkem roku 2019, slavnostní otevření pak v polovině roku 2020. Stavební náklady dosáhnou 370 milionů korun, celkové investiční náklady se vyšplhají na 420 milionů korun.

Tisková zpráva

Štítky Clarion, hotel, multifunkční sál, novinky, České Budějovice, CPI Property Group, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovický hotel Clarion se dočká rozšíření o multifunkční sál i nové pokoje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.