Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Českobudějovičtí hasiči proklepli Krajinskou ulici

Krajinská ulice v Českých Budějovicích je pro mnohé známá především Masnými krámy, které jsou vyhlášenou regionální restaurací s celorepublikovým věhlasem. V ulici je však také pod podloubím schovaná celá řada malých a středních obchůdků a krámků s rozličným zbožím. A právě na ně se v polovině června zaměřili českobudějovičtí hasiči – preventisté, kteří je zkontrolovali.

Krámky hasiči kontrolovali ve třech skupinách tak, aby byl výkon státního požárního dozoru proveden najednou a co možná nejrychleji. „Preventisté se zaměřili na stav a použitelnost únikových cest a východů, označení čísel tísňového volání, dostupnost a použitelnost hasebních prostředků, označení rozvodných zařízení a hlavních vypínačů a uzávěrů," uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Za jediný kontrolní den hasiči zkontrolovali celkem osmnáct subjektů, u kterých zjistili 72 závad. „Jednoduchý výpočet ukazuje, že v každém obchůdku či krámku byly z pohledu hasičů průměrně čtyři závady a nedostatky Ihned proto byla nastavena opatření k jejich odstranění," dodala Matějů.

Velký počet zjištěných závad zároveň znamená, že českobudějovičtí hasiči předpokládají, že v podobných kontrolních akcích budou pokračovat i v budoucnosti.

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky kontrola, hasič, Krajinská ulice, České Budějovice, závada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovičtí hasiči proklepli Krajinskou ulici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.