Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Den otevřených dveří budějckého letiště ozdobí show Martina Šonky a kapela Mirai

Příští sobotu se veřejnosti znovu zvedne závora Letiště České Budějovice. V jeho areálu se uskuteční Den otevřených dveří, který je věnovaný výročí 80 let od samotného otevření. Program plný zábavy pro celou rodinu vyšperkuje akrobatická show letce Martina Šonky nebo koncert kapely Mirai.

K letišti v Plané u Českých Budějovic patří neodmyslitelně i vojenská éra, a tak se v sobotu 24. června na letištní ploše ukáží i armádní letouny. Kamufláž například dostane typ L-410. Následovat budou i ukázky pilotáže letadel a modelů a zájemci dostanou možnost vznášet se s upoutaným balonem nad diváky.  

Narozeninová oslava začne v 10 hodin a potrvá až do 16:00. Proběhnou komentované prohlídky letiště, své schopnosti předvedou záchranáři, policisté, hasiči a k vidění bude život v četnickém polním táboře. Zájemci si rovněž vyzkouší letecké i autobusové trenažéry a podívají se na techniku vojáků.

Zlatým hřebem Dne otevřených dveří bude akrobatická show Martina Šonky, pilota prestižní světové série Red Bull Air Race. V rámci kulturního programu vystoupí budějcká kapela Quiet i skupina Mirai, hrát bude divadlo Kos a s číslem se předvedou i street dance tanečnice.

Všichni, kteří se na Letiště České Budějovice vypraví, mohou využít tři způsoby dopravy do Plané. Organizátoři doporučují kyvadlovou dopravu autobusy MHD nebo výjimečné možnosti cestovat přímo na letiště speciální vlaky Českých drah. Jen zřídka by měli návštěvníci jet do Plané autem.

Štítky hudební skupina, den otevřených dveří, Martin Šonka, Mirai, letiště, České Budějovice, Planá, koncert, Let L-410 Turbolet, Red Bull Air Race, České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Den otevřených dveří budějckého letiště ozdobí show Martina Šonky a kapela Mirai  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.