Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Strážníci budou dál jezdit po Českých Budějovicích na elektroskútrech. Je to rychlejší

Elektroskútry se osvědčily. Městská policie v Českých Budějovicích v minulém roce testovala dva nové elektroskútry E.-ON E-max. Skútry strážníci využívali především v okrajových částech města z důvodu lepší dostupnosti na odlehlá místa. Díky větší mobilitě strážníci prováděli kontrolní a hlídkovou činnost na mnohonásobně větším území, než při běžné pochůzce a dostali se i do míst, která jsou hůře dostupná pro osobní automobil.

Českobudějovičtí strážníci měli možnost testovat již elekroskútry první generace. U eletroskútrů E.-ON E-max si strážníci pochvalují především lepší kapacitu baterií a tím pádem i lepší dojezd.

„Znatelná je i lepší akcelerace a rychlost nabíjení. Pro úplné nabití baterie stačí skútr připojit přes nabíječku do elektrické zásuvky a nechat nabíjet tři až pět hodin. Nespornou výhodou jsou rovněž minimální provozní náklady s nulovými emisemi oxidu uhličitého. Výrobce uvádí cenu jednoho ujetého kilometru na dvacet haléřů," uvedl mluvčí českobudějovické městské policie David Štýfal.

 Při vytíženosti motorizovaných hlídek jsou strážníci na elektroskútrech velkým přínosem pro rychlé a efektivní řešení nastalých událostí.

Autoři | Foto Městská policie České Budějovice

Štítky strážník, elektroskútr, kontrola, hlídka, test, město, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Strážníci budou dál jezdit po Českých Budějovicích na elektroskútrech. Je to rychlejší  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.