Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Robota basketbalistu, svařovací simulátor a další technické vychytávky lze vyzkoušet v Budějcích

Chcete prožít zcela netradiční den? Zajímají vás novinky ze světa techniky, elektrotechnické vychytávky a triky? Pak neváhejte a přijďte ve čtvrtek 15. června na budějcké Výstaviště si vyzkoušet a zažít techniku na vlastní kůži.

Technika, aneb poznávejte svět kolem nás formou hry, tak zní téma letošního zážitkového dne pro děti a rodiče, který se uskuteční ve čtvrtek 15. června od 10 do 18 hodin na českobudějovickém Výstavišti v pavilonu T1. Nejen ten, ale i jeho okolí se bude blýskat těmi nejúžasnějšími technickými, vědeckými a řemeslnými zážitky, nejen pro děti všech věkových kategorií, ale i jejich rodiče a pedagogy.

„Jedná se o výstavu s názvem Dobrodružství s technikou, kde bude vystaveno ke dvěma stovkám exponátů od padesáti jihočeských firem, odborných škol i zájmových organizací,“ dodává Lenka Vohradníková, ředitelka oblastní kanceláře Jihočeské hospodářské komory České Budějovice.

Návštěvníci se mohou těšit na robota basketbalistu, dvanáctimetrový interaktivní kamion, drony, elektrické motokáry a kola, modely bagrů, motorů a lokomotiv, 3D tiskárny, svařovací simulátory a jiné další technické vynálezy. Zároveň si budou moci vyzkoušet laserovou střelnici, zapojit elektrický obvod, ovládat roboty a nebudou chybět ani logické úkoly, chemické pokusy a experimenty. Pro návštěvníky je také připravena nevšední science show, a to s přibližně dvouhodinovými intervaly.

Akci realizuje již třetím rokem Jihočeská hospodářská komora ve spolupráci s Jihočeskou společností pro rozvoj lidských zdrojů. Hlavním cílem výstavy je zábavnou a interaktivní formou seznámit návštěvníky všech generací s technikou a vědou, jejich současnými vychytávkami a novinkami, kterých si pro ně firmy a školy z Jihočeského kraje připravily i letos plný pavilon. Podle organizátorů se ale smysl výstavy prolíná do dalších oblastí, neméně zásadních.

„Dobrodružství s technikou je zcela ojedinělá záležitost, která mimo jiné představuje nejenom dětem, ale i rodičům a pedagogům techniku jako perspektivní obor. Snaží se tak zvýšit zájem mladé generace o studium technických a řemeslných oborů a i touto formou sdělit široké veřejnosti, že právě tyto obory jsou a budou trhem práce velmi vyhledávané. Na výstavě samozřejmě probíhá také výrazná propagace samotných vystavovatelů, ať už se jedná o odborné školy či významné nebo aktivní a rozvíjející se firmy, kteří svou účastí jednoznačně potvrzují svou vyspělost a stabilitu,“ sdělila Lenka Vohradníková.

Tisková zpráva

Štítky výstaviště, technika, robot, zážitek, České Budějovice, výstava, basketbalista, simulátor, Hospodářská komora, Jihočeská hospodářská komora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Robota basketbalistu, svařovací simulátor a další technické vychytávky lze vyzkoušet v Budějcích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.