Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Temelín navštívili cizinci z rekordního počtu zemí

Z devatenácti států přijeli návštěvníci v květnu do Jaderné elektrárny Temelín. Jde o nejvyšší počet zemí, ze kterých lidé během jednoho měsíce k jihočeské elektrárně přijeli. Většinou šlo o turisty, ale nechyběli ani odborníci. Včetně tuzemských turistů navštívilo během května Temelín 4772 lidí, od začátku roku pak 12 312.

Cizinci k Temelínu přijeli například ze Španělska, Japonska, Británie, Číny, Ghany, Kamerunu nebo USA. Už několik let k nejčastějším zahraničním návštěvníkům patří Poláci. A potvrdili to i v květnu.

„Polsko, které je z hlediska výroby elektřiny především uhelné, chce po roce 2020 využívat i jadernou energetiku. I díky tomu se Poláci o jadernou energetiku zajímají a nás těší, že jezdí i k nám, třebaže to nemají úplně blízko,“ uvedl vedoucí temelínské komunikace Petr Šuleř.

Loni Infocentrum Jaderné elektrárny Temelín navštívilo 32 tisíc lidí. Dlouhodobě tak zámeček Vysoký Hradec patří mezi desítku nejnavštěvovanějších památek jižních Čech.

Tisková zpráva | Foto Radek Plšek

Štítky elektrárna, Temelín, návštěvník, počet, Jaderná elektrárna Temelín, USA, Japonsko, Čína, Španělsko, Polsko, Velká Británie, Ghana, Kamerun

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Temelín navštívili cizinci z rekordního počtu zemí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.