Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Letní plovárna v Českých Budějovicích zahájila sezonu. Přišly přes dvě stovky lidí

Přes 200 lidí přišlo v neděli 28. května na českobudějovickou letní plovárnu na Sokolském ostrově, která má otevřeno od soboty 27. května. Desítky lidí se ve městě také opalovaly, někteří se koupali v řece Malši u Malého a Velkého jezu. Stovky návštěvníků měla písecká plovárna u svatého Václava. Desítky lidí zamířily i na další jihočeská koupaliště.

Na lanovou dráhu a Stezku korunami stromů v Lipně nad Vltavou na Českokrumlovsku dorazilo za víkend 3500 lidí. „Koupání nic moc, voda je ještě studená, bylo tam jen pár otužilců," řekl Vojen Smíšek ze společnosti Lipensko.

Na píseckou plovárnu u Sv. Václava, jež zahájila sezonu 15. května, dorazilo v neděli několik set lidí. Koupali se v řece Otavě, děti v brouzdališti, ve zkušebním provozu je nový dětský bazén se skluzavkou, který oficiálně otevře příští týden. „Návštěvnost je dost velká, lidí dost, několik stovek. Všechny kabinky jsou na sezonu pronajaté," uvedla Jana Rakovanová z písecké plovárny.

Jen vnitřní bazén měl o víkendu otevřený táborský plavecký stadion. Venkovní zpřístupní 3. června. „V neděli u nás bylo asi padesát lidí," upřesnila Hana Tenklová z táborské plovárny.

Kolem 20 lidí přišlo na pláž Ostende u třeboňského rybníka Svět, lákala je i dřevěná hospůdka ze 30. let. „Oficiálně otevřeme 1. června. Když bylo pěkné počasí, nechávali jsme zatím otevřeno, aniž bychom vybírali vstupné, protože ještě nebylo všechno připravené, ale lidé sem chodili, aby to okoukli," vysvětlil provozovatel pláže Karel Kubica. Oblíbená šlapadla ani kanoe na Ostende zatím nepůjčují.

Další dny budou slunečné a hodně teplé

„Nedělní teplotní rekordy v kraji zůstaly nepřekonané," uvedla Markéta Augustinová z českobudějovické pobočky Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V jižních Čechách bude v pondělí 29. května skoro jasno až polojasno, nejvyšší denní teploty 28 až 31 stupňů.

„V úterý vyvrcholí příliv teplého vzduchu od jihozápadu, ve středu nás přejde studená fronta," řekla Markéta Augustinová z ČHMÚ. V úterý 30. května bude skoro jasno až polojasno, odpoledne a večer místy přeháňky a bouřky, ojediněle i silné. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 29 do 32 stupňů.

Foto cbsport.cz | Zdroj ČTK

Štítky plovárna, teploty, voda, vedro, koupaliště, svatý Václav, České Budějovice, Malše, Český hydrometeorologický ústav, okres Český Krumlov, Lipno nad Vltavou, Ostende, Otava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní plovárna v Českých Budějovicích zahájila sezonu. Přišly přes dvě stovky lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.