Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihočeskou restauraci roku je Le Jardin. Rozhodli o tom návštěvníci Bosch Fresh Festivalu a porota

Na největší gurmánský festival, který se uskutečnil o víkendu na českobudějovickém výstavišti, si našlo cestu tisíce lidí. Po oba dny mohli návštěvníci zažít klasickou i netradiční gastronomii, kuchařská show slavných šéfkuchařů nebo ochutnat delikatesy celého světa. Hlasovalo se také o Jihočeskou restauraci roku, kterou se stala restaurace Le Jardin z Českého Krumlova.

„První ročník budějovického Bosch Fresh Festivalu se vydařil po všech stránkách. Po celý víkend nás provázelo krásné počasí a potěšil nás i zájem návštěvníků, kteří si festival viditelně užívali. České Budějovice jsme si zamilovali, atmosféra byla výborná a i proto letošní festival vnímáme jako výborný start pro další roky,“ říká Petr Jirásek, pořadatel Bosch Fresh Festivalu.

V sobotu vystoupil na hlavní stage šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který uvařil chřestové risotto s mořským jazykem nebo Telecí játra po Berlínsku a připojil i interaktivní show v Bosch workshop stage. V neděli pak festivalová prkna přivítala Marcela Ihnačáka nebo Ivana Vodochodského. Předávaly se také ceny soutěže Chutná hezky, jihočesky! Zástupci jihočeského kraje zvolili vítěze ze 122 soutěžních produktů.

Ochutnat netradiční maso nebo hmyz je zážitek na celý život

Tradičně velký úspěch měla na Bosch Fresh festivalu zážitková gastronomie. Stany Šach Mat kuchaře Petra Ocknechta, Barman.cz mixologa Tomáše Kubíčka, Husí játra Filipa Töpfera nebo Extrémní catering Tomáše Drastíka nestačily vydávat své netradiční lahůdky a znovu se potvrdilo, že ochutnat barakudu, koprovku v bublině nebo cvrčka na másle lidi táhne a fascinuje.

Sommelier Kamil Piálek z vinařství Piálek&Jäger, který celý víkend, na hlavní stagi, snoubil speciality šéfkuchařů se skvělými víny, představil mimo jiné tematické lehké cuvée s příhodným názvem Freš, značková vína originální certifikace Znojmo i vína z pater nejvyšších, jako například Chardonnay Grand reserva.

Jihočeskou restaurací roku se stala Le Jardin

Celý víkend mohli návštěvníci hlasovat o Jihočeské restauraci regionu, kterou z deseti soutěžních restaurací vyhrála restaurace Le Jardin z Českého Krumlova, která si připravila mušle svatého Jakuba, topinamburový krém a kachní prso. Na druhé příčce se umístila Kozlovna u Plechandy a na třetí místo obsadil Hostinec Depo. O vítězi rozhodly tisíce návštěvníků. A také odborná porota složená ze šéfkuchařů Zdeněk Pohlreich, Marcel Ihnačák a Ivan Vodochodský.

Tisková zpráva

Štítky restaurace, Robert Bosch GmbH, festival, Český Krumlov, Zdeněk Pohlreich, víno, Marcel Ihnačák, Ivan Vodochodský, gastronomie, kongresové centrum, Jakub Větší, Tomáš Kubíček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeskou restauraci roku je  Le Jardin. Rozhodli o tom návštěvníci Bosch Fresh Festivalu a porota  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.