Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budějce kvůli rekonstrukci na pět měsíců zavřou bazén

České Budějovice připravují na léto částečnou rekonstrukci krytého plaveckého stadionu. Kvůli tomu bude areál na pět měsíců uzavřen. Provozovatelé chtějí vyměnit dlažbu v okolí plaveckého bazénu vybudují novou vířivku a modernizují tobogan. Náklady na rekonstrukci činí 15 milionů korun.

„Předpokládané uzavření bazénu je od 1. června do 31. října,“ uvedl ředitel společnosti Sportovní zařízení města České Budějovice Tomáš Novák. Ve stejném období byl areál mimo provoz i loni. Tehdy to bylo kvůli první fázi rekonstrukce. Při ní provozovatelé nově izolovali dno bazénu a měnili v něm dlažbu. Stejně jako loni musí i letos návštěvníci počítat s tím, že od 1. června bude k dispozici venkovní bazén. V minulém roce v něm skončil provoz kvůli ochlazení v závěru září. V říjnu tak zůstali českobudějovičtí bez možnosti plavání i koupání.

Letošní oprava by měla být na delší dobu poslední v takovém časovém rozsahu. „Další úpravy chceme realizovat vždy pouze v průběhu letní odstávky, která bývá pravidelně v červenci a v srpnu,“ řekl Novák. Českobudějovický krytý bazén každý rok navštíví přibližně 200 tisíc lidí. Hodnota areálu podle Nováka činí 200 milionů korun. Poslední zásadní rekonstrukce komplexu proběhla v letech 1996 až 1998, kdy byl bazén více než dva roky zcela mimo provoz.

Novák dodal, že provozovatel chce v příštím letech opravit šatny a sprchy. „A v dalších letech nás čeká výměna prosklené stěny směrem k řece a také oprava střešní krytiny,“ řekl.

Foto Jana Kroneislová | Zdroj ČTK

Štítky rekonstrukce, bazén, České Budějovice, Tomáš Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce kvůli rekonstrukci na pět měsíců zavřou bazén  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.