Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Necelý týden stará čápata v Dubném uhynula

Smutný konec má příběh nově narozených mláďat v obci Dubné na Českobudějovicku. Chladné počasí doprovázené dešťovými a sněhovými přeháňkami má za následek, že nedávno vylíhnutá čtyři čápata v pátek večer uhynula.

Těžkosti začaly rodině dospělých čápů – Maxe a Natálky – v pátek ráno. Příval sněhu hnízdo zasypal a samice musela, leč velmi promoklá, necelý týden stará mláďata zahřívat vší silou. Její partner mezitím odletěl pryč. Dlouho se zdálo, že čápata odolají, ale kolem 13. hodiny uhynulo první z mláďat.

Celý pátek navíc pršelo a Max se nevracel „domů“. S promoklým peřím nejspíše nedokázal na hnízdo vyletět. Dění také živě sledovali obyvatelé obce na webkameře a volali o záchrannou akci. „Z podnětu několika občanů byla zorganizována záchranná akce zbývajících zesláblých mláďat. Ani za pomoci hasičské techniky se je však nepodařilo zachránit,“ uvádí obec na svých webových stránkách.

Foto obec Dubné

Štítky Dubné, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Necelý týden stará čápata v Dubném uhynula  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.