Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Pištínské děti se při oslavách Dne Země bavily. Tvořily, soutěžily i besedovaly

Zábavným tématickým odpolednem oslavili v Pištíně Den Země. Součástí programu byly soutěže i beseda s myslivci.

Kvůli nepříznivému počasí jsme museli program přesunout do místního společenského sálu. Ale to nám nezabránilo prožít příjemné odpoledne plné soutěží, tvoření a zajímavých informací, které si pro nás formou besedy připravili myslivci,” říká Kamila Lidralová, ředitelka mateřské školy Pištín, která ve spolupráci ve spoupráci s obecním úřadem celou sobotní akci pro děti připravila.

Děti si během odpoledního programu mohly prohlédnout exponáty zvířat, které připravili místní myslivci, poznávat zvířecí stopy, hmatem rozpoznávat, co je ukryto v tajemné krabičce nebo házet šiškami na cíl. Atrakcí bylo mnoho. Děti ale nejvíce zaujalo vytváření si vlastní zeměkoule.

Mateřská škola v Pištíně je v provozu teprve od prosince loňského roku, za sebou už má však mnoho akcí pro děti i jejich rodiče. Školka připravuje tématická tvořivá odpoledne pro děti s jejich rodinami, spolupracuje s jazykovou školou, která v Pištíně zajišťuje výuku anglického jazyka nejen pro děti předškolního věku. Organizuje také akce pro děti s rodiči a to nejen pro děti školkové, ale i pro širokou veřejnost.

Po oslavě Dne Země nás čeká ještě mnoho akcí. V sobotu 6. května budeme mít prezentaci školky na obecní akci Vaříme, pečeme a smažíme regionální potraviny. Na konci května pak vyrážíme na celodenní rodinný výlet, začátkem června oslavíme Den dětí a 21. června pak na zahradní slavnosti oslavíme 50. výročí Českého svazu žen,” dodává Kamila Lidralová.

Kapacita této ,,kouzelné” školky, jak jí místní nazývají, není zcela naplněna. To se ovšem může změnit při blížícím se zápisu, který proběhne od 2. do 16. května. Zájem o pištínskou mateřinku je stále větší. 

Tisková zpráva

Štítky slavnost, Den Země, Pištín, myslivost, Mezinárodní den dětí, Český svaz žen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pištínské děti se při oslavách Dne Země bavily. Tvořily, soutěžily i besedovaly  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.