Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

POČASÍ S ALEŠEM: Víkend na jihu Čech bude chladný a uplakaný

Do jižních Čech proudí studený a vlhký vzduch od severozápadu. A tak se ani o předposledním dubnovém víkendu příliš neohřejeme, po oba volné dny se rtuť teploměru bude pohybovat kolem desítky. Navíc budeme potřebovat občas i deštník. Ale pozor na něj, místy může i pěkně foukat.

V sobotu bude obloha zatažená, na většině území musíme počítat s deštěm, ve výšce nad 1000 metrů bude sněžit. Odpoledne se od severu na jih Čech posune proměnlivá oblačnost, místy se objeví přeháňky, nad 700 metrů budou sněhové.

Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 8 až 11 stupni Celsia, na horách v 1000 metrů naměříme kolem 3 stupňů Celsia.

Foukat bude čerstvý západní, odpoledne severozápadní vítr o rychlosti 4 až 8 metrů za sekundu, místy s nárazy kolem bude dosahovat rychlosti až 15 metrů za sekundu.

V noci ze soboty na neděli noční teploty klesnou těsně pod bod mrazu, k -1 stupni Celsia.

V neděli k nám bude proudit chladný a vlhký vzduch od severozápadu. A tak na jihu Čech bude převážně oblačno, zpočátku místy, odpoledne ojediněle s přeháňkami, v polohách nad 500 metrů to budou přeháňky sněhové. Později odpoledne a večer už bude ale v jižních Čechách většinou polojasno.

Přes den naměříme 6 až 9 stupňů Celsia.

Foukat bude čerstvý západní až severozápadní vítr o rychlosti 4 až 8 metrů za sekundu, místy s nárazy rychlostí 15 metrů za sekundu. Vítr ale bude k večeru slábnout.

Štítky Jihočeský kraj, Česko, stupeň Celsia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POČASÍ S ALEŠEM: Víkend na jihu Čech bude chladný a uplakaný  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.