Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Budějce ve středu přivítají konferenci k riskování ve vlaku

Ve středu ráno bude na budějckém vlakovém nádraží připravena tisková konference v Preventivním vlaku bezpečné železnice, která ukáže žákům škol rizika nevhodného chování. Účast je bezplatná.

Akce se uskuteční od 9 hodin přímo ve vlaku na nádraží. „Preventivní vlak je zaměřený na žáky základních škol, studenty středních škol a učilišť. Mladí lidé uvidí přímo v prostředí železnice, jak končí zbytečná rizika spojená s nerozvážným hazardem, frajerstvím nebo obyčejnou nepozorností. České dráhy Preventivní vlak pořádají od roku 2007 a za deset let unikátním vlakem prošlo 16 tisíc mladých lidí. Účast v Preventivním vlaku je bezplatná, veškeré náklady hradí organizátoři,“ uvedla mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová. 

Po zastávce v Českých Budějovicích (18. a 19. dubna) se Preventivní vlak přesune do Strakonic, Jindřichova Hradce a Tábora. „České dráhy společně se Správou železniční dopravní cesty připravily pro žáky a studenty tři stanoviště, kterými postupně prochází. Prvním vagónem je speciální kinovůz, kde uvidí hraný dokument s názvem To nedáš! Seznamuje mládež se základními pravidly bezpečnosti na železnici a v jejím okolí, informuje o rizikovém chování a upozorňuje na jeho možné fatální důsledky. Na druhém stanovišti hasiči SŽDC předvedou ukázky své práce. Nebude se jen mluvit o teorii, ale žáci a studenti si první pomoc vyzkouší, půjde o věrohodnou simulaci záchrany lidského života. V konferenčním voze budou studenti na závěr návštěvy v Preventivním vlaku diskutovat s odborníky, kteří se nehodami na železnici zabývají. Setkají se s vyšetřovateli SŽDC a Policie ČR," dodala Pistoriusová.

Autoři | Foto Policie ČR | Zdroj s využitím TZ

Štítky železnice, České dráhy, Správa železniční dopravní cesty, České Budějovice, Policie České republiky, Strakonice, Jindřichův Hradec, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce ve středu přivítají konferenci k riskování ve vlaku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.