Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Českých Budějovicích začala jarní část deratizace

V Českých Budějovicích začala jarní část deratizace. Pravidelné hubení potkanů a dalších hlodavců zajišťuje v krajském městě provozovatel vodovodů a kanalizací společnost ČEVAK prostřednictvím specializovaných odborných firem a to ve dvou etapách, vždy na jaře a na podzim.

Tento týden bude položeno 65 kilogramů nástrah na Pražském předměstí, ve Čtyřech Dvorech a ve středu města. Poté bude odborná firma pokračovat v Rožnově, Lineckém předměstí a Havlíčkově kolonii,“ říká vedoucí provozního střediska České Budějovice Ondřej Koupal.

Deratizace bude postupně pokračovat i v dalších částech města a to až do konce května. Následně ještě odborníci všechna místa znovu zkontrolují a případně nástrahy doplní. Celkem v této etapě spotřebují více než 300 kilogramů návnad.

Pravidelnou deratizaci v Českých Budějovicích provádí ČEVAK již patnáctým rokem. „Každoročně se náklady pohybují okolo 300 tisíc korun,“ doplňuje mluvčí společnosti Jitka Kramářová.

Deratizace probíhá i v ostatních lokalitách na jihu Čech, kde ČEVAK provozuje vodohospodářský majetek. Ve stejném termínu jako v Budějovicích také například v Písku, Protivíně, Miroticích, Mirovicích, Čížové, Čejeticích a městech a obcích na Třeboňsku a Blatensku.

Štítky České Budějovice, deratizace, ČEVAK, Rožnov, Česko, Písek, Protivín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Českých Budějovicích začala jarní část deratizace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.