Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budějce po pěti letech zdražily obecní vodu

České Budějovice po pěti letech zdražily obecní vodu. Za její jeden krychlový metr odběratelé nově zaplatí 73,09 korun, dosud to bylo 71,54 korun. Nový tarif ve městě platí od 1. dubna.

„Jediným důvodem pro navýšení ceny vodného a stočného je významný nárůst ceny upravené pitné vody dodávané do vodovodní sítě města z páteřního řadu Jihočeské vodárenské soustavy," uvedl náměstek českobudějovického primátora Petr Holický.

Zvýšení ceny podle něj nebude představovat pro obyvatele nějakou mimořádnou zátěž. Při průměrné denní spotřebě 100 litrů na osobu, zaplatí odběratel za den o 14 haléřů více, než tomu bylo do konce března. „Od roku 2012 zůstávala cena stále stejná a přitom vstupy neustále rostly," připomněl Holický.

Podle něj je drtivá většina obyvatel Českých Budějovic závislá na obecní vodě. Lidí s vlastním zdrojem pitné vody je podle Holického v krajském městě minimum.

Poplatek za vodoměr se nemění. Odběratelé za nejčastěji používaný vodoměr o průtoku 2,5 metru krychlového za hodinu zaplatí za měsíc 70 korun.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce po pěti letech zdražily obecní vodu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.