Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

SOUTĚŽ: Budějce hostí festival dobrého jídla a pití, jarní Gastrofest. Jeho součástí jsou Travelfest a Febiofest

Jarní verze tradičního Gastrofestu bude mít od čtvrtka 6. dubna do soboty 8. dubna premiéru na českobudějovickém výstavišti. Součástí přehlídky dobrého jídla a pití bude veletrh cestovního ruchu Travelfest a pro milovníky kvalitní filmové tvorby Febiofest.

Setkání gurmánů a gastronomů nabídne ochutnávku rozmanitých jídel, například z mexické, indonéské, mongolské, texaské nebo filipínské kuchyně. Ale chybět nebudou ani pokrmy z tuzemské kuchyně, takzvaná jihočeská náves, kde budou prezentovat pokrmy lokální producenti. Návštěvníci budou moci ochutnat třeba i jarní a letní pokrmy a najít na tomto festivalu dobrého jídla a pití třeba jen inspiraci.

„Je nesmyslné nabízet lidem grilovací párty na podzim, předvádět jim nábytek na zahradu nebo bazény. Tohle všechno souvisí s jarem. Proto jsme se rozhodli pro Gastrofest Jaro 2017," vysvětlil hlavní organizátora a ředitel českobudějovického Gastrofestu Vladimír Tůma.

Gastrofest se uskuteční od čtvrtka 6. do soboty 8. dubna. Současně s ním bude na českobudějovickém výstavišti veletrh cestovního ruchu Travelfest. Ten je zaměřený to, aby seznámil návštěvníky s nabídkou a různými možnostmi využití volného času, nejen v jižních Čechách. Letošní ročník se koná v duchu jižních Čech pohodových a na své si přijde opravdu každý.

„U nás se návštěvníci dozví, jak si v jižních Čechách užít kulturu, zasportovat si, jak si odpočinout na jihočeském venkově," uvedl k Travelfestu ředitel jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromír Polášek.

Třetím do party je v termínu 6. až 8. dubna na českobudějovickém výstavišti Febiofest, který potěší milovníky kvalitní filmové tvorby. K vidění budou vybrané snímky v rámci regionálních ozvěn, Febiofest tak nabízí možnost shlédnout kvalitní filmy i divákům mimo hlavní město.

Soutěž o vstupenky na Gastrofest Jaro 2017
(6. 4. – 8. 4., denně od 10:00 do 18:00)

Díky soutěži s Budějckou Drbnou čtyři čtenáři získají dvě vstupenky na jarní Gastrofest, jehož součástí je Travelfest a Febiofest.  K účasti stačí prostřednictvím formuláře do úterý 4. dubna do 8. hodiny zodpovědět následující otázku a pak už jen čekat na slosování. 

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.  

SOUTĚŽ SKONČILA!

Na českobudějovickém výstavišti se uskuteční první ročník jarního Gastrofestu. Správně je tedy odpověď A.

Po dvou vstupenkách na Gastrofest Jaro 2017 vyhráli: Miroslav Bouška, Luboš Lacina, Martina Zachariášová a Jana Růžičková. Blahopřejeme!    

Autoři | Foto gastrofest.cz

Štítky Febiofest, jídlo, soutěž, pití, kongresové centrum, cestovní ruch, České Budějovice, festival, vstupenka, pokrm, veletrh, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Budějce hostí festival dobrého jídla a pití, jarní Gastrofest. Jeho součástí jsou Travelfest a Febiofest  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.